spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Profesorii Colegiului Național „Octavian Goga din Sibiu au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Measure me Up!

Știri din Județ

Publicitate

Profesorii Adina Oancea și Florentina din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu au participat în perioada 24-28 octombrie la prima mobilitate din cadrul proiectului Measure me Up!, desfășurat în Marmaris, Turcia (proiect cofinanțat al Uniunii Europene din cadrul programului Erasmus+, identificat prin 2020-1-ES01-KA229-081970).

Proiectul se derulează pe perioada 2020-2023 având ca participanți elevi și profesori din IES Santisima Trinidad Baeza-Spania (coordinator), Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu-România,Os Vladimira Becica Osijek-Croația, Nikola Tesla Szerb Tanitasi Nyelvu Ovoda Budapesta-Ungaria, Osnovna skola Sveti Sava Kikinda-Serbia și Ozel Marmaris Cagdaș Bilim Anadolu ve Fen Lisesi-Turcia.

La mobilitatea din octombrie, ca reprezentanți ai Colegiului Național ”Octavian Goga” au participat profesorii Adina Oancea și Florentina Ileșan unde, pe parcursul celor trei zile de prezentări, au participat la sesiuni de informare și dezbatere având ca lectori pe Gökhan Güven ( Coding- la Universitatea din Mugla), Cansel Yıldız (Game Art) și Tuna Yılmaz (Game Development) și au descoperit jocul antic Mancala care a fost prezentat de către elevi.

De asemenea, profesorii participanți au fost invitați la sediul reprezentanților oficiali ai Ministerului Educației din regiune, echivalent al Inspectoratului Județean în România, unde s-au discutat aspecte asemănătoare și deosebiri ale sistemelor de educație din care proveneau participanții.

Începând cu luna decembrie s-a dat startul selecției elevilor pentru următoarele mobilități 30.01-5.02.2022 din Spania, respectiv 20-26.03.2021 din Serbia, echipa de proiect făcând demersurile necesare acesteia.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri