spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
Array

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu a semnat petiția „România Fără Ghișee”

Știri din Județ

Publicitate

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a semnat petiția „România Fără Ghișee”, susținând astfel digitalizarea, eficientizarea serviciilor, eficientizarea timpului de așteptare în relația cu cetățeanul, dar și reducerea cheltuielilor.

În luna decembrie a anului trecut Asociaţia Română pentru Smart City lansa o petiție numită „România fără ghișee”, care putea fi semnată de toți cei care își doresc o administrație digitală.” Potrivit unui studiu, 7 din 10 români petrec o zi din vacanța anuală la coadă la ghișeu iar 8 din 10 români nu-și rezolvă problemele de la prima vizită.

Într-un video realizat de Smart City Romania, Președinta Consiliului Județean Sibiu susține și încurajează această inițiativă:

Ca autoritate județeană mi-am propus să fiu un model pentru digitalizarea serviciilor Administrației Publice locale. De exemplu, la Consiliul Județean Sibiu am înlocuit mapele cu sistem digital pentru semnarea și circulația documentelor prin care economisim, atât timp cât și hârtie, plus că este mult mai igienic. În spitalele din județul Sibiu am introdus Portal Medical -un sistem complet digitalizat prin care pacientul își poate accesa oriunde, cu ușurință istoricul medical și poate face programări printr-un simplu click. România are nevoie de orașe digitale pentru că timpul nu înseamnă doar bani, ci și viață; viață de calitate. Românii pierd prea mult timp și energie la ghișee prin demersuri care nu ar trebui să creeze stres și supărări nimănui. accesul rapid la servicii ne poate scăpa de multe neplăceri și uneori poate salva chiar viața. Un oraș digital înseamnă un oraș prietenos… Unul dintre motivele pentru care mulți români emigrează este pentru că resimt statul nu ca pe un partener pentru o viață mai bună, ci mai degrabă ca pe un obstacol. Cozile la ghișee ne fac sa ne simțim rău tratați în propria țară. Acest lucru trebuie să înceteze….

Daniela Câmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu

Pandemia a adus digitalizarea în prim-plan, și totuși, România încă se află în coada clasamentului când vine vorba de smart cities.
În cea mai mare parte a instituțiilor statului încă stăm la cozi cu dosarul cu șină în mână, ca în urmă cu 30 de ani. Chiar și acum 7 din 10 români sunt nevoiți să își ia o zi de concediu pentru a rezolva probleme ce țin de interacțiunea cu instituțiile statului. Mai mult, 84,65% dintre aceștia nu rezolvă problema dintr-o singură vizită. Pentru 47% dintre ei, a doua vizită e necesară din cauza defecțiunilor tehnice sau erorilor umane din cadrul instituției, scrie romaniansmartcity.ro

Ce oferă un oraș digitalizat:
Eficientizarea serviciilor și cheltuieli mai reduse pentru același număr de servicii;
Creșterea încrederii cetățenilor în serviciile publice locale sau în creșterea satisfacției cetățenilor;
Creșterea calității vieții;
Un mediul de afaceri care atrage mai ușor capital – mai multe locuri de muncă;
Eficientizarea timpului de așteptare în relația cu cetățeanul;
Ne scapă de birocrație, ghișee și de dosarul cu șină

PORTAL MEDICAL Este un proiect pentru facilitarea accesului la istoricul medical personal din cadrul spitalelor din subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri