26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024
Array

FOTO: În primăvară începe amenajarea malurilor Cibinului. Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor

Știri din Județ

Începem amenajarea a încă 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. Culoarul este important prin legăturile pe care le creează: va traversa orașul din cartierul Ștrand până în Gușterița și se va lega de pistele deja amenajate între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini, precum și de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. În egală măsură, culoarul este deosebit prin cadrul în care va fi creat. Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri pe care o vom și îmbunătăți. Aceasta este doar prima etapă de punere în valoare a malurilor Cibinului. Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte și cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

pasarela ciclo pietonala
randari pista
randari pista

Primarul Astrid Fodor și reprezentantul asocierii S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) &  S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu)  &  S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistrița-Năsăud), domnul  Sorin Cristea – director general al firmei CON-A, au semnat astăzi contractul pentru execuția lucrărilor în valoare de 34,73 de milioane lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Culoarul se va întinde de la intersecția cu str. Maramureșului până în zona podului centurii ocolitoare din Gușterița. Pe tronsonul dintre strada Maramureșului/șoseaua Alba Iulia și podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe celălalt mal. Pentru amenajarea pistei vor fi necesare și lucrări de consolidare a malurilor prin taluzuri sau ziduri de sprijin care vor stabiliza terenul. 

Pentru traversarea râului, la intersecția cu pârâul Rossbach va fi amenajată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară, o a doua urmând să fie creată în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului. 

Pe lângă amenajările pentru bicicliști, proiectul include și o serie de amenajări pentru pietoni, precum și elemente smart: 

  • 8 puncte de belvedere și zone de relaxare 
  • Rampe autorulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia
  • 65 de bănci, câteva urmând să fie dotate cu elemente smart (alimentare cu panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless)

Aproape 170 de stâlpi de iluminat vor asigura iluminarea ecoeficientă a acestui traseu verde. Corpurile de iluminat vor fi administrate prin telegestiune, vor fi dotate cu senzor de prezență, iar o parte din aceștia vor avea echipamente WiFi pentru acces gratuit la internet.

Cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătățit prin însămânțarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătrați și plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul. 

Reamintim că în 2021 au fost dați în folosință 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului și respectiv pe culoarul dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini. De asemenea, în lucru în acest moment sunt alți 3,4 km pe Calea Dumbrăvii și pe drumul peste Câmpșor. Toate aceste piste sunt separate de traficul auto și cel pietonal, fiind astfel mai sigure în utilizare. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri