17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Centrul de Evaluare pentru persoanele confirmate pozitiv COVID-19 din incinta Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, devine funcțional

Știri din Județ

Centrul de evaluare și tratament destinat pacienților infectați cu COVID-19 deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu devine functional, odată cu semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.


Astfel, începând de miercuri, 26 ianuarie, pacienții cu test Covid-19 pozitiv se vor putea prezenta în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00, unde vor fi evaluați în regim de spitalizare de zi de către un medic pneumolog și vor beneficia de analize medicale, precum și de radiografii pulmonare.


În centrul de evaluare, pacientul stă de vorbă cu medicul, are loc examenul clinic și se măsoară tensiunea, temperatura, saturația. De asemenea, i se recoltează analizele de sânge și i se face o radiografie pulmonară. Medicul stabilește dacă pacientul va rămâne internat sau dacă va pleca acasă, cu tratament antiviral, administrat oral. Când vom avea disponibili anticorpi monoclonali, aceștia vor putea fi administrați la nivelul centrului sub supraveghere medicală, în cadrul internării de zi”, spune dr. Lavinia Danciu, Director Medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.


Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în Centrul de Evaluare fără bilet de trimitere de la medicul de familie și indiferent de statutul de asigurat. Potrivit legislației, condiția este ca pacienții să aibă deja un test Covid-19 pozitiv înregistrat în platforma Corona Forms, efectuat fie în cabinetul unui medic de familie, fie într-o farmacie sau într-un laborator care efectuează teste pentru detecția virusului SARS-CoV-2.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri