19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Programul „Anii Drumeției” continuă și în 2022. Organizatorii anunță o nouă serie de schimbări

Știri din Județ

Programul „Anii Drumeției”, lansat anul trecut de Consiliul Județean Sibiu și derulat prin Asociația Județeană de Turism Sibiu, va continua și anul acesta. Principalele obiective rămân refacerea infrastructurii de drumeție din județ și promovarea activităților specifice ecoturismului.



Promovarea culturii de drumeție în rândul publicului larg a inclus în 2021 organizarea a 27 de drumeții în zona montană și cea colinară a județului. Evenimentele au fost finanțate de către Consiliul Județean Sibiu, iar participarea s-a realizat în mod gratuit, pe baza unei înscrieri prealabile.

Anul 2022 aduce cu sine o serie de schimbări. Un element de noutate vor fi drumețiile ghidate pentru elevii din Județul Sibiu, care se vor organiza printr-un parteneriat al Consiliului Județean Sibiu cu Inspectoratul Școlar Județean ce urmează să fie semnat în perioada imediat următoare. În cadrul drumețiilor, elevii vor beneficia și de activități educative și de descoperire a naturii.

Ne dorim să trezim gustul pentru drumeție și mișcare în aer liber pentru copii și tineri, de la cele mai mici vârste. Venim în acest fel în sprijinul părinților care vor o alternativă la timpul petrecut de copii în fața ecranelor. Văd în acest program și o politică locală de promovare a sănătății: cu cât ne formăm mai devreme deprinderile pentru un stil de viață sănătos, cu atât ne cresc șansele de a avea o populație mai puțin predispusă spre sedentarism și îmbolnăviri” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Vor reveni mult așteptatele drumeții pentru publicul larg, care vor cuprinde și alte activități în aer liber, specifice sezonului de iarnă: schi de tură și drumeție pe rachete de zăpadă, în funcție de condițiile meteo. Ca și până acum, nivelul de dificultate va varia, de la ture ușoare – dedicate începătorilor sau familiilor cu copii, până la ture antrenante – dedicate celor cu experiență. Din dorința de a asigura sustenabilitatea acestor activități, atât pentru ghizii locali de turism, cât și pentru producătorii locali implicați în aceste evenimente, participarea la turele ghidate se va face în schimbul unei taxe modice. Pentru a încuraja un număr cât mai mare de iubitori de drumetie să participe, Consiliul Județean Sibiu continuă să subvenționeze costul, acoperind o parte din cheltuielile de organizare.

Scopul principal al acestor drumeții este de a promova traseele turistice din județ, resursele naturale și obiectivele turistice din împrejurime. Publicul este familiarizat astfel cu principiile de bază ale drumeției, începând de la echipamentul adecvat, până la înțelegerea și urmărirea marcajelor și a elementelor de signalistică de pe traseu. Printre ghizii de turism care au ghidat aceste ture se numără: Adela Dadu, Petre Dadu, Florin Ionescu, Daniel Țichindelean, Lorand Peter, Iulian Pănescu, Ioana Pătrășcoiu și Bogdan Muntean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc