Probleme mari pentru un sibian infectat cu COVID. A crezut că-i fentează pe vameși

Știri din Județ

Un sibian infectat cu SARS CoV-2 și care trebuia să se afle în izolare la domiciliu, a fost depistat la PCTF Nădlac II pe sensul de intrare în țară.

Conform autorităților, sibianul în vârstă de 52 de ani, în cursul serii de luni, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra pe teritoriul României. Însă surpriză! Medicii din cadrul DSP au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2, încă din data de 22 ianuarie și conform prevederilor legale, acesta trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat.

Ce s-a întâmplat? Bărbatul, în urma unei posibile simptomatologii, s-a prezentat la un centru de testare din Sibiu, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Anglia. În drum spre un aeroport din Ungaria, a primit și rezultatul care confirma infectarea cu SARS Cov2 și de teamă că va fi descoperit în momentul în care va trebui să prezinte, la urcare în avion, un test negativ, s-a hotărât să se întoarcă în România cu speranța că aici nu va fi depistat.

Astfel, medicii au sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-a fost eliberată de către DSP, decizia de izolare la adresa declarată din județul Sibiu, pentru o perioadă de zece zile.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri