spot_img
10.2 C
Sibiu
luni, 22 aprilie, 2024
spot_img

Creșterea cazurilor Covid-19 din Sibiu pune o presiune uriașă pe Unitățile de Primiri Urgențe

Știri din Județ

Creșterea puternică a numărului de suspiciuni de infectare cu Covid-19 a pus din nou o presiune suplimentară pe Unitățile de Primiri Urgențe, anunță conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pe pagina lor de Facebook.

Apelul Spitalului Judeţean Sibiu adresat cetățenilor:
-să apeleze responsabil la serviciile de urgență, pentru a evita supra aglomerarea și creștea timpilor de așteptare, în contextul înmulțirii numărului de suspiciuni de infectare cu Covid-19;
-totodată rugăm persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare ale infecției cu SARS-CoV2 precum și contactele directe ale unor persoane confirmate, să se adreseze medicilor de familie în vederea testării pentru depistarea infecției cu Covid-19.!

Lista cabinetelor medicilor de familie care efectuează testări este disponibilă aici

În acest fel vor fi evitate aglomerările, se vor limita riscurile de transmitere a infecției precum și creșterea timpilor de așteptare iar activitatea personalului se va desfășura corespunzător, în vederea gestionării urgențelor medicale!

În acest sens, dl.Dr. Roșca, medicul șef al UPU Sibiu, transmite următoarele:

„Unitatea de Primiri Urgențe este o zonă vitală, unde sunt preluate traumele majore, cazurile extrem de grave de natură cardiologică, neurologică, cazurile chirurgicale Activitatea <verde> este permanent una intensă iar câteva minute pot face diferența între viață și moarte. Din păcate, creșterea solicitărilor pentru testarea Covid-19 din valul pandemic actual duce la aglomerarea serviciului, deși foarte mulți dintre cei care se adresează pentru testare nu prezintă caracteristicile unui urgențe majore. Către toți pacienții care nu au o situație medicală cu adevărat urgentă, care să le pună viața în pericol, adresez rugămintea să apeleze la medicii de familie pentru testare și la centrele de evaluare Covid-19 pentru gestionarea ulterioară a cazului. Astfel, în UPU vom putea prelua cu prioritate cazurile cu adevărat grave, atât din zona <verde> cât și din cea <roșie>, salvând cât mai multe vieți. Vă mulțumesc!”,

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Poliția Locală Sibiu, locul 1 pe țară! La fotbal

Ionuț Popa este campion mondial la kickbox

S-a stabilit ora meciului decisiv cu CSO Voluntari

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș