17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024
Array

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și-a sărbătorit hramul

Știri din Județ

În fiecare an, la 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Facultățile de Teologie Ortodoxă din întrega lume își sărbotoresc protectorii. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul ULBS festivitățile vor debuta cu Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu, după care vor continua în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Mitropolit Ioan Mețianu” cu o sesiune de comunicări științifice.

După Cuvântul de salut și binecuvântarea IPS Sale Mitropolit Prof. dr. Laurențiu STREZA și mesajul de salut al Prof. dr. habil.Sorin RADU, Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Prof. dr. habil. Ciprian-Ioan STEZA va prezenta prelegerea „Am văzut sufletul tău în scrisoarea ta” (Ep 163, 1) – Corespondenţa dintre Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Grigorie Teologul şi descoperirea prin ea a lumii interioare, afective şi emoţionle a celor doi părinţi capadocieni.

Publicitate

Apoi vor fi lansate două volume omagiale pentru cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă care au fost emeritate anul acesta: Pr. Prof. Dr. Nicolae CHIFĂR și Pr. Lect. Dr. Mihai IOSU. Apoi vor fi binecuvântate lucrările de renovare și modernizare realizate în cadrul Facultatii de Teologie și va fi inaugurată sala de studii doctorale din cadrul Facultății.


Cei trei sfinți ierarhi sunt: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Ei au trait în secolele IV-V și s-au remarcat printr-o înaltă erudiție, studiind la cele mai mari școli de filosofie și retorică ale vremii. Au pledat pentru un dialog deschis cu lumea și cu filosofia și cultura vremii lor.

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri