12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Liberalii fac curățenie în organizația din Porumbacu

Știri din Județ

Articol actualizat 15.02.2022, ora 19.50 (mai jos):

Organizația PNL din Porumbacu de jos trece printr-un proces de curățenie internă. Primarul liberal din localitate, Georgeta Poșa, alături de restul organizației a propus excluderea din partid a trei consilieri locali pentru indisciplină internă. Propunerea a fost înaintată în decembrie anul trecut Biroului Politic Județean Sibiu.

Acum câteva zile, Biroul Politic Județean al PNL Sibiu a decis în unanimitate excluderea din partid a doi consilieri locali: Liviu Petrar și Costel Vulcan. Ambii își vor pierde și mandatele de consilier local, conform legii. Deja organizația PNL a înștiințat secretarul comunei Porumbacu și la următoarea ședință aceștia vor pierde mandatele. Alți doi consilieri PNL le vor lua locurile din listele de supleanți.

Un al treilea consilier local PNL din Porumbacu, Ioan Vârtan a scăpat doar cu avertisment scris, așa că va păstra funcția de consilier local.

Consilierii locali implicați au declarat că vor contesta decizia pe căile legale.

ACTUALIZARE:

Consilierul local Petrar Liviu ne-a contactat pentru un drept la replică. Redăm mai jos punctul său de vedere privind datele oferite de noi în ştire, exact aşa cum le-a trimis acesta redacţiei ziarului:

In spiritul dreptului la replică

Petrar Liviu , consilier încă

Datorită unei încălcări deontologice , un ziarist care nu și-a făcut bine treaba , am primit dreptul la replică.

Paradoxal , dar articolul de ziar despre cei trei demiși din organizatia PNL Porumbacu de Jos, Petrar Liviu, Vulcan Costel și ,, avertizatul” Vîrtan Ioan , articolul publicat ieri ne-a facut un serviciu. Am ocazia să explic consătenilor mei din comuna Porumbacu de Jos motivul pentru care s-a hotărât demiterea noastră.

Pentru cei care cunosc legea , noi suntem încă ,,, consilieri , decizia de excludere nefiind executorie. Există termene de contestare care nu s-au epuizat încă.

In luna decembrie a fost initiat de către doamna primar al comunei Porumbacu de Jos Poșa Georgeta Maria proiectul de hotărâre privind taxele si impozitele pentru anul 2022. Am constatat că aceste taxe sunt la cote si valori maxime. Colegii mei Vulcan Costel si Vîrtan Ioan , eu nefiind membru în Biroul Local PNL , au prezentat doamnei primar un calcul realizat de mine pentru mai multe categorii de plătitori de taxe si impozite pe baza propunerilor doamnei primar Posa Georgeta Maria , rugând-o să le discute împreună pentru a putea corecta situatia care semăna cumva cu taxele din centrul Bucurestiului. Refuzul doamnei primar a fost de-a dreptul sfidător si fără a avea pretentia că citez , doamna primar Posa Georgeta a spus că taxele si impozitele vor rămâne asa , pentru că ,, așa vrea ea”.

Acesta a fost argumentul pentru care, pe capul oamenilor ar fi trebuit să se abată niste taxe aberante , mai mari decat ar fi fost normal , mai mari decât ar fi putut fi suportate. In cadrul sedintei de Consiliu Local șapte dintre consilerii locali , plus încă un consilier cu abtinere nu au votat taxele propuse de doamna primar , incluzând aici pe cei trei ,, demiși din PNL “: Petrar , Vulcan, Virtan . Acesta a fost motivul pentru care doamna primar Posa Georgeta a hotărât să îi excludă pe consilierii care și-au respectat Jurământul de investire , acela de a fi în slujba cetăteanului și nu a primarului .

Foto: Liviu Petrar, unul din consilierii locali excluși din partid

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri