0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Marius Grecu, primarul Şelimbărului: Alocăm 60 de hectare în noul PUG pentru spaţii educativ-sportive

Știri din Județ

La întâlnirea organizată vineri de Consiliul Judeţean Sibiu, primarul Şelimbărului, Marius Grecu, a făcut un anunţ de interes pentru cetăţenii din Şelimbăr, Cisnădie şi Sibiu. Noul Plan Urbanistic General al comunei Şelimbăr va cuprinde aproximativ 60 de hectare de teren pentru dezvoltarea de facilităţi educativ-sportive. Altfel spus, Şelimbărul vine în întâmpinarea unei mari probleme generată de dezvoltarea privată de blocuri şi case din zona Şelimbăr, dar şi Cartierul Arhitecţilor (Cisnădie) cu alocarea pentru început de terenuri suficiente pentru construcţia de creşe, grădiniţe, şcoli, baze sportive. Mulţi locatari din noile zone imobiliare se plângeau că duc copiii la unităţi de educaţie din Sibiu, ceea ce generează extra trafic la anumite ore şi în municipiul Sibiu. Anunţul făcut de primarul Marius Grecu a fost făcut şi în prezenţa primarului Sibiului Astrid Fodor, cu care acesta colaborează de mult timp pe mai multe proiecte de inter-conectare între localităţi şi nu numai.

Deputata PNL Sibiu, Raluca Turcan, a dorit să vadă la faţa locului investiţiile primăriei Şelimbăr în unităţi educativ-sportive. Aşa că astăzi de dimineaţă devreme, alături de primarul Marius Grecu a luat la pas noua grădiniţă ce se construieşte pe strada Doamna Stanca, dar şi şantierul noului stadion din Şelimbăr.

„Grădinița din cartierul Doamna Stanca va fi gata până la toamnă! Am primit vestea astăzi de la Marius Grecu, primarul Șelimbărului, căruia i-am promis sprijinul meu în relația cu Ministerul Educației în chestiunile legate de personal. Grădinița se realizează exclusiv din fonduri locale și face parte dintr-un plan mai amplu de asigurare a infrastructurii educaționale la nivelul comunei Șelimbăr. Marius Grecu are ambiția de a ridica unități de învățământ (fie ele grădinițe sau creșe) în noile cartiere ale comunei, cea pe care am vizitat-o azi fiind doar unul dintre obiectivele de pe această listă” a precizat Raluca Turcan, în urma vizitei la Şelimbăr.

Noul stadion din Șelimbăr va fi finalizat în doar câteva luni printr-o investiție derulată prin Compania Națională de Investiții.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș