spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Crucea Roșie Română lansează un apel de strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului

Știri din Județ

Publicitate

Crucea Roșie Română își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina ce are consecințe devastatoare asupra populației civile. Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confrunta în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violență continuă care acum îi determină să fugă din calea războiului.  

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar “Umanitatea nu are granițeDonațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: 

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei) 

RO12BRDE410SV31714694100  (Euro) 

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)  

 

”În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civila care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie.Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. 

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română, este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.  

În completarea acestor activități, Crucea Roșie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziție de autoritățile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial și serviciu de restabilire a legăturilor de familie. 

Donatie Crucea Rosie PG Profi

Și la Sibiu Crucea Roșie s-a mobilizat ca de fiecare dată

Raluca Morar, director Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu:

Sunt impresionată din nou de dorința sibienilor de a se implica în a da o mână de ajutor pentru prietenii din Ucraina. Sunt foarte multe inițiative la nivel local. Am văzut pe grupurile de facebook o foarte mare dorință de implicare dar trebuie analizate nevoile și apoi să acționăm. Sunt persoane private care vor să doneze alimente, haine sau alte produse care nu sunt necesare în acest moment iar în asemenea situații riscăm să risipim resurse importante.  

Tocmai pentru a fi eficienți încercăm să adunăm sub umbrela noastră diversele inițiative locale care răspund nevoilor actuale pentru refugiații din Ucraina.  

În parteneriat cu ProUcraina, am demarat o campanie umanitară pentru a colecta diverse produse de care e nevoie la momentul acesta.  

Ni s-a alăturat și Asociația RARA Logistic care ne pune la dispoziție depozitul din Parcul Industrial Șura Mică, precum și Asociația Tinerilor Basarebeni din Sibiu care s-au oferit să ajute cu translatori dacă va fi cazul.  

Avem și un grup de whatsApp, TOTI PENTRU UCRAINA unde sunt prezenti reprezentanti ai presei, oameni de afaceri, reprezentanți ai autoritățiilor și oameni dorinici de implicare.  

Vorbim în principiu despre produse de primă necesitate, care pot fi consumate de refugiații care se află la graniță: 

  • apa, ceai, cafea, supe instant, biscuiți, alimente vidate, dulciuri vidate, conserve
  • cazarmament: pături, saci de dormit, saltele dar toate trebuie să fie noi. Nu putem trimite asemenea produse uzate. 
  • Articole de igienă: periuțe dinți, pastă dinți, săpunuri, scutece copii, tampoane damă .

    Sunt în contact permanent cu colegii mei de la filialele de Cruce Roșie din Maramureș, Satu Mare și Suceava, unde vom trimite când va fi nevoie și voluntari care să asigure permanență în punctele lor operaționale.  

    Ni s-a alăturat și Asociația RARA Logistic care ne pune la dispoziție depozitul din Parcul Industrial Șura Mică, unde va avea loc colecta tutuor produselor precum și Asociația Tinerilor Basarabeni din Sibiu care s-au oferit să ajute cu translatori dacă va fi cazul.  

    Avem și un grup de whatsApp, TOTI PENTRU UCRAINA unde sunt prezenti reprezentanti ai presei, mulți oameni de afaceri, reprezentanți ai autoritățiilor și oameni dorinici de implicare.  
     
    În colaborare cu Consilul Județean Sibiu și colegii de la Crucea Roșie Maramureș am identificat o listă de nevoi de la Consiliul Local  din orașul TYACHIV din Ucraina și ei ne solicită următoarele: 


    1. Medicamente și pansamente 

    – Bandaje – 7-14 

    – Bandaje – 5-10 

    – Bandaje de ghipsat ; 

    – Bandaje polimerice 

    – sisteme de perfuzie I/O 

    – Flexule 

    „Tifon.” 

    – Lână de bumbac 

    – Burete hemostatic 

    – Truse chirurgicale mici și mari 

    – Spitele lui Ilizarov și Kirchner 

    – Medicamente hemostatice cu acțiune directă și indirectă 

    – Placi pentru metal-osteosinteza 

    – Material de sutura de la prima la a treia dimensiune 

    – Material de sutura atraumatic de la prima pana la a cincea marime 

    – manusi chirurgicale de la 6,0-8,5 (sterile) 

    – Cărucioare 

    – Scaune cu rotile cu brancardiere 

    – Cârje 

    – Plimbători 

    – Nave de bază 

    – Seringi 2.0; 5,0; 10,0; 20,0 

    – catetere nazale 

    – Măști Venturi 

    – 26 măști SPAP roi X1, L 

    – Trepiede pentru infuzii 

    – Funcționează lenjerie 

    – Mese chirurgicale 

     

    2. Alimente pentru depozitare pe termen lung (ambalate) 

    – ulei; 

    – Cereale, hrișcă, mei etc. 

    – Conserve de carne și pește 

     

    3. Cuverturi de pat, perne, saltele si paturi 

     

    4. Generatoare electrice: 

      400 kW/an. – 1 bucata 

      50 kW / an – 1 bucată 

      20 kW / an – 1 bucată 

     

    5. Echipament special pentru serviciul de pompieri: 

        – generatoare electrice – 2 bucati; 

        – costume de protectie chimica si biologica; 

        – cizme de foc, jambiere de foc, podcasturi; 

    – furtunuri de incendiu cu diametrul de 51 mm. 

     

    Toți cei care doresc să doneze o pot face la depozitul RARA LOGISTIC din Parcul Industrial Șura Mică, P32, de luni până sâmbătă, interval orar 8.00 – 22.00.” 
     

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?