15.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Depozit de ajutoare pentru ucraineni la Sibiu

Știri din Județ

Voluntarii sibieni au organizat, cu sprijinul companiei Zacaria Industrial Parks, un mega-depozit pentru colecta de ajutoare pentru refugiaţii ucraineni. Situat în laterala fostului magazin Trident de pe Şoseaua Alba Iulia, depozitul primeşte ajutoare de la sibieni, dar tot aici le şi distribuie. Acţiunea este organizată de Grupul civic Sibiul pentru toţi, fanii CSU Sibiu, Fundația Comunitară şi Fundaţia Sus Inima.

Sunt aşteptaţi aici, zilnic, donatorii persoane fizice şi firme. Aceştia se pot înscrie şi pe grupul de Facebook special creat pentru ei. Organizatorii fac apel pentru donaţii mai ales în următoarele produse: sucuri 0,5/2 litri, dulciuri, snacks-uri sărate, paste, fasole, orez, ulei, cereale, ovăz, fulgi de porumb, cacao, şampon, şerveţele umede, detergenţi, batiste nazale, produse igienă bebe, deodarant, mâncare animale.

Publicitate

Spaţiul a fost organizat pe secţiuni: alimente, haine, alte produse. De asemenea s-a organizat şi un spaţiu de proiecţie filme pentru copii în ucraineană. Tot aici se amenajează şi un loc de joacă astăzi. Astfel, orice refugiat care stă în judeţul Sibiu poate veni aici pentru a îşi alege îmbrăcăminte, alimente şi alte lucruri necesare.

„Programul este zilnic de luni până duminică de la 10 la 19. Oferim şi multe servicii de asistenţă medicală, juridică, psihologică, socială. Avem un parteneriat şi cu o şcoală pentru copii ucraineni în grupe speciale. Am făcut în depozit şi o cabină de probă, avem şi cărucioare de cumpărături, astfel ca experienţa să fie similară cu a unui magazin, dar totul este gratuit pentru refugiaţii din Ucraina” a declarat Claudiu Hila, unul dintre organizatori.

Un grup de refugiaţi va fi dus astăzi la meciul de baschet al echipei CSU Sibiu. Organizatorii s-au gândit şi la alte servicii pentru refugiaţi care pot fi oferite aici de firmele sibiene doritoare să ajute.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic