Poliţia serbează 200 de ani cu 3 zile de evenimente la Sibiu

Știri din Județ

După 2 ani încărcați de restricții și provocări, personale și profesionale, 2 ani în care Ziua Poliției a fost sărbătorită cu porțile închise, anul acesta poliţiştii se revanșează și declară perioada 24 – 26 martie drept Ziua (Zilele) Poliției Române.

Toţi sibienii, cu mic cu mare, sunt invitaţi în zilele de 24 și 25 martie, în intervalul orar 11:00 – 14:00, în Piața Habermann din municipiul Sibiu. Aici polițiștii sibieni îi vor aștepta cu standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al polițiștilor Serviciului Acțiuni Speciale cu poligon de tragere cu arme speciale pentru airsoft, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Copiii vor putea recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scara redusă, iar cei mai mari își vor putea verifica abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice și vor aprofunda punând în practică în cadrul unui poligon regulile referitoare la circulația acestor vehicule.

Mult îndrăgiții câini polițiști vor fi și ei prezenți. Astfel că, echipe canine formate din polițist conductor și câine de serviciu din cadru Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu vor realiza diferite exerciții de disciplină, precum și demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare împotriva unui atac.

Sâmbătă, 26 martie a.c., începând cu ora 10:00, poliţiştii vă invită la un tur cu bicicleta, cu plecare din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pe traseul Sibiu – Poplaca – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Tălmaciu, al cărui scop este reprezentat de conștientizarea participanților la trafic asupra prezenței bicicliștilor, cât și de promovare a sportului în aer liber.

Tot sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 13:00, pe str. Fânului din orașul Tălmaciu (Piața Tălmaciu), polițiștii sibieni vor desfășura activități similare celor din Piața Habermann.

Invitația la aceste evenimente este deschisă tuturor, adulți și copii, polițiștii fiind pregătiți cu activități, sfaturi si recomandări preventive adaptate în funcție de categoria de vârstă sau domeniul de interes.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri