spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Vernisajul expoziţiei „Liberate vizuală” a artistei Mariana frum.

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 01 aprilie 2022, de la orele 14:00 la Muzeul de Artă Contemporană-sala nr. 2 (str. Tribunei, nr. 6), va avea loc vernisajul expoziţiei Liberate vizuală a artistei Mariana frum.

Curator: Valentin Trifescu

Născută la Sibiu,  Mariana Frum este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Mureş. Are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară, cât şi în străinătate. Amintim aici expoziţiile personale şi de grup din: Madrid, Veneţia, Balcic, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu.

Mariana Frum realizează picturi cu o puternică dimensiune spirituală, care depăşeşte cu mult aparenţele concrete, obişnuite la o primă vedere. Rezumându-i în câteva cuvinte arta, putem aprecia că în seria de portrete cu măşti recuzita teatrală are menirea nu de a ascunde, ci de a dezvălui adevărul. Naturile statice cu fori nu se mărginesc la redarea cu fidelitate a subiectului ales, ci îşi propun mai curând să emane o vibraţie care să influenţeze spontan starea sufletească a privitorului. Peisajele nu sunt nişte simple reprezentări ale naturii, ci nişte adevărate peisaje metafizice, „locuri de trecere”, care, întotdeauna străbătute de un drum, ne reamintesc de condiţia fiecăruia dintre noi, aceea de „om călător” prin lume.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri