11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Copiii din Cisnădie vor învăța handbal și fotbal la școală. Înscrierile încep de luni

Știri din Județ

Începând de luni, 11 aprilie, copiii din Cisnădie se pot înscrie la cursurile de handbal și fotbal din cadrul Liceului Tehnologic Cisnădie, potrivit unui anunț făcut de primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.

Sportul este, de câțiva ani, o prioritate pentru administrația locală din Cisnădie. Echipa fanion a orașului este, indiscutabil, formația de handbal feminin Măgura Cisnădie, o obișnuită a cupelor europene, dar sportivii cisnădieni excelează și la alte ramuri precum fotbal, ciclism sau tenis de masă.

Pentru a forma viitorii jucători de valoare, încă din faza junioratului, am decis să înființăm un profil sportiv, unde vor funcționa clase primare, gimnaziale, învățământ liceal, toate cu program sportiv integrat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Cisnădie unde, începând cu 11 aprilie se fac înscrieri la clasa pregătitoare care de la clasa I va funcționa cu program sportiv integrat (11 locuri handbal/11 locuri fotbal). La clasa a V-a există un program sportiv integrat, 1 clasă, cu 2 grupe handbal și fotbal – 25 locuri. (Pentru a fi admiși elevii trebuie să promoveze probe de aptitudini sportive).


În ceea ce privește învățământul liceal, oferta cuprinde clasa a IX-a filieră vocațională, profil sportiv, calificare instructor sportiv (fotbal și handbal) cu 24 de locuri. (Pentru a fi admiși elevii trebuie să promoveze probe de aptitudini sportive și să fie legitimați la un club sportiv)


Pentru înscrieri sunt necesare următoarele documente: certificatul de naștere al copilului, actele de identitate ale părinților sau al tutorelui legal. Părinții divorțați depun la înscriere hotărârea judecătorească (copie) și 1 dosar tip plic de carton.


Mișcarea înseamnă sănătate pentru trup și minte, iar la Cisnădie am făcut o prioritate din sport, dovadă fiind rezultatele echipei locale de handbal, dar și performanțele celorlalți sportivi din oraș. Dorim să formăm la Cisnădie o pepinieră de sportivi valoroși, să creștem jucători de top pentru că există un potențial uriaș printre cei mici. Ramuri sportive precum handbalul și fotbalul vor fi predate la formele de învățământ cu program sportiv integrat de la Liceul Tehnologic Cisnădie, începând cu anul școlar 2022-2023. Dorim să pregătim micii sportivi într-un mod profesionist, în baze sportive moderne, dotate cu toate cele necesare. Sunt convins că peste câțiva ani vom putea vorbi despre sportivi excelenți formați la școala din Cisnădie, sportivi care vor întări, de exemplu, lotul de handbal cu valori din oraș.


Oferta li se adresează și copiilor din Cartierul Arhitecților care vor beneficia, în continuare, de transport gratuit asigurat de Primărie. Reprezentații instituției de învățământ iau în calcul inclusiv înființarea unui program de tip „After School”, adaptat dorințelor copiilor și părinților, în cazul în care vor exista solicitări în acest sens.
Cei interesați să afle mai multe detalii se pot adresa reprezentanților Liceului Tehnologic Cisnădie la secretariatul școlii, de luni până joi între orele 08.00- 16.30 și vineri între orele 08.00 – 14.00 la telefon 0269 561072 și e-mail: grcisnadie@yahoo.com sau pe pagina instituției www.liceultehnologiccisnadie.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri