7.3 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Mediaș: Înscrieri la concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” 2022

Știri din Județ

Primăria Municipiului Mediaș lansează Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților”, desfășurat în cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” Mediaș.

Competiția se desfășoară în perioada aprilie – noiembrie 2022, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga“ din Cluj – Napoca, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor, adolescenților și adulților.

La acest concurs se pot înscrie copiii între 11și 13 ani, adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, dar și adulții, respectiv seniorii care dețin fișă electronică la Biblioteca Municipală Mediaș. 

Etapa finală va avea loc în luna decembrie 2022 şi va cuprinde atât dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc!“, în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite, cât și jurizarea şi festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii finaliștilor concursului, precum și premii care să încurajeze lectura: „Cea mai bună fișă de lectură”, „Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată”, „Premiu pentru înțelegerea textului” „Cititorul anului”, „Cele mai pertinente răspunsuri” și „Cartea anului”.

Pentru a ajunge în faza finală a competiției, participanțiitrebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârșitul lunii noiembrie şi să predea fișele de lectură completate, odată cu predarea cărții lecturate. Fișele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesor Dana Aparaschiței, profesor Adela Boieșan din cadrulClubului de Carte „Cafeneaua Literară” și profesor documentarist Cristina Pustai.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare