spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Adio, ceartă în trafic! O singură bandă de viraj, în zona sensului giratoriu situat în Piața Unirii

Știri din Județ

Publicitate

Adio, ceartă și nervi în trafic. Cei care doreau să efectueze virajul la dreapta spre parcarea Cazarma 90 sau să ajungă pe strada Tribunei din Sibiu, se loveau de o mulțime de mașini care le tăiau calea.

Astfel, la propunerea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Sibiu, Primăria Municipiului SIBIU a refăcut marcajele rutiere în zona sensului giratoriu situat în Piața Unirii, scopul fiind acela de a elimina punctul de conflict care exista la schimbarea benzilor de deplasare pentru intrarea în Parcarea Cazarma ‘90.

Pe sectorul de drum Piața Unirii – strada Andrei Șaguna, conducatorii auto care se deplasează dinspre Bulevardul Corneliu Coposu și intenționează să circule către Bulevardul Nicolae Bălcescu / Parcarea Cazarma ‘90, vor circula numai pe banda unu, fără să se mai intersecteze cu alte vehicule.

Conducătorii auto care intenționează să circule în acceeași direcție de mers, dar circula dinspre Calea Dumbrăvii, vor pătrunde către Bulevardul Nicolae Bălcescu, direct pe banda a doua (nou creată) și vor continua deplasarea până când marcajul dintre cele doua benzi va permite efectuarea virajului la dreapta (pentru cei care intenționează să intre în Parcarea Cazarma ‘90).

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. In continuare exista marcajul de cedeaza trecerea cu cel de delimitare a punctului de cedare (linia alba intrerupta, amplasata orizontal pe banda 1).
    Cui mai cedeaza trecerea cei de pe banda 1, atat timp cat de pe banda 2 pe 1 e linie continua?
    …asa se face treaba „buna” la noi, pe jumatate.
    Mai bine ar mai sustine ocazional, cei de la rutiera, si cate un discurs de instinare a soferilor cu privire la modul de circulatie in sensurile giratorii. Sa le explice soferilor daca au sau nu voie de pe banda exterioara din sensul giratoriu (banda 1 in cazul din poza), sa efectueze manevra completa de inconjurare a sensului, sau sa o foloseasca pentru a 3-a sau a 4-a iesire.
    Asta pentru a evita confuzia si accidentele, cum a fost cel de anul trecut unde cel de pe banda interioara a mers in sus spre Șaguna/Alba Iulia, iar cel de pe banda exterioară l-a lovit din plin, chiar dacă banda lui era destinată circulației doar „înainte”-conform marcajului. Iar comentarile postarii despre „soferul vinovat” erau impartite 50/50, cum ca ar fi cel de pe banda 1 vinovat, iar cealalta parte sustinea ca cel de pe banda 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda