7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Bogdan Trif: Amenzile contravenționale pot fi contestate și ”acasă” (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Un proiect de lege inițiat, susținut și votat de către PSD vine în ajutorul românilor

De acum, românii pot contesta sancțiunile contravenționale (amenzile sau avertismentele) și în județul în care își au domiciliul.

Înaintea modificării Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cei care erau amendați puteau depune contestație doar la judecătoria în a cărei circumscripție a fost constatată contravenția, ceea ce punea o mulțime de oameni pe drumuri, bineînțeles cu costuri substanțiale (de exemplu, dacă un sibian era sancționat contravențional în Iași, toate procedurile în justiție se desfășurau în județul Iași, ceea ce crea un disconfort, deoarece sibianul era nevoit să irosească bani și timp pentru deplasări). De asemenea, foarte mulți dintre cei care se considerau nedreptățiți renunțau la contestații deoarece cheltuielile cu deplasările pentru proces depășeau cu mult valoarea amenzii.

Noua lege, nr. 107/2022, a fost inițiată, susținută și votată de către PSD, iar cel care are meritul cel mai marepentru acest succes este domnul deputat PSD Eugen Neață. 

Am votat acest proiect de lege și îl felicit pe colegul meu Eugen și pe toți cei care au votat acest proiect de lege în folosul oamenilor!

 

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri