19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Patru șoferi drogați și mulți alții beți, pe drumurile județului Sibiu

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În perioada 20 – 22 mai, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 43 de permise de conducere, au fost retrase 48 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 550 de sancțiuni contravenționale în valoare de 180.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 20 mai, în jurul orei 17:00, în municipiul Mediaș, un autoturism condus pe strada Stăvilarului a acroșat o bicicletă condusă de o minoră în vârstă de 7 ani, pe care transporta o altă minoră în vârstă de 8 ani. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a minorei în vârstă de 7 ani, care a fost transportată la spital conștientă. Imediat după producerea accidentului, șoferul a părăsit locul fără încuviințarea polițiștilor, bărbatul fiind depistat în jurul orei 20:00, pe raza localității Târnava. Este vorba despre un medieșean în vârstă de 45 de ani.

La aceeași dată, în jurul orei 17:30, în localitatea Buzd, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un localnic în vârstă de 44 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept.

O zi mai târziu, în jurul orei 03:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mirăslău, la volanul căruia a fost identificat un sibian în vârstă de 19 ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat valoare pozitivă la o substanță psihoactivă.

Probleme în trafic au fost depistate și în comuna Bruiu, acolo unde polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 19 ani. Testarea tânărului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că un bărbat necunoscut i-ar fi sustras autoturismul de pe strada Lungă din municipiul Sibiu, cu intenția de a se deplasa spre localitatea Șura Mică. La scurt timp, pe raza localității Șura Mică, polițiștii au depistat autoturismul în cauză și bărbatul bănuit că ar fi sustras autovehiculul.Este vorba despre un localnic din Șura Mică, în vârstă de 43 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 mai, în jurul orei 23:45, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada A. I. Moraru de către o localnică în vârstă de 18 ani. Testarea tinerei cu apartul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, medieșeanca fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La aceleași dată și oră, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada Gheorghe Lazăr, o altă conducătoare auto, medieșeancă în vârstă de 41 de ani, a fost testată cu dispozitivul de detectare a substanțelor psihoactive, aparat care a indicat valoare pozitivă la o substanță psihoactivă.

La data de 22 mai, în jurul orei 08:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus în regim taxi de către un sibian în vârstă de 58 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

La data de 23 mai, în jurul orei 00:15, în municipiul Mediaș, pe strada Calafat, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au depistat o altă conducătoare auto a cărei testare cu aparatului Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă. Este vorba despre o localnică în vârstă de 19 ani, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc