0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Junii Sibiului, pe scena Festivalului Național de Folclor „Constantin Arvinte” de la Iași

Știri din Județ

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” prezintă spectacolul tematic „La crâşma din Dealu` Mare”, miercuri 25 mai 2022, la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

În această săptămână, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” participă la cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Constantin Arvinte”, organizat în Iași în 24-26 mai a.c.,  în memoria maestrului dirijor Constantin Arvinte.

Miercuri 25 mai 2022, ora 18.00, artiștii sibieni vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților din  Iași și vor prezenta, în premieră într-un turneu, spectacolul de poezie, muzică și dans „La crâşma din Dealu` Mare”. Vor evolua soliștii vocali Robert Târnăveanu și Oana Tomoiagă, taragotistul Adrian Neamțu, muzicienii și dansatorii profesioniști ai Ansamblului; publicul spectator are ocazia să îi descopere în roluri inedite pe dirijorul Gabriel Popescu/ Laie Lăutarul, Alesea Sas /Anița Crâșmărița, Ovidiu Sas/ Nicolae Crâșmarul și pe Titus Pîţan/ Vasilică, ajutorul crâşmarului. Coregrafia este semnată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, asistent coregraf – Alesea Sas; conducerea muzicală va fi asigurată de Mihai Tarcea; conceptul artistic şi regia sunt semnate de Silvia Macrea.

Prezența Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” în acest festival este rodul unei colaborări de tradiție cu Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, care a participat la diferite ediții ale Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea”, organizat anual la Sibiu de CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș