spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

SIBIBU: Cum au marcat liberalii 147 de ani de existenţă

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu a PNL a adunat marţi seara la Filarmonica Sibiu sute de liberali din oraş şi judeţ. Alături de ei au venit ca invitaţi şi directori de instituţii, dar şi alţi politicieni din diferite partide. Evenimentul a dorit să marcheze, după doi ani de pauză cauzată de pandemie, ziua de naştere a liberalismului în România. În 24 mai 1875 se puneau bazele Partidului Naţional Liberal.

Evenimentul de la Sibiu a fost un bun prilej pentru a sublinia încă odată forţa liberalilor în judeţ. Dar şi de a promova ca imagine pe candidatul acestora la Primăria Sibiu, Adrian Bibu. De la alegerile din 2020, unde a ratat la „mustaţă” alegerea în funcţia de primar în faţa doamnei Astrid Fodor (FDGR), Bibu a iniţiat o campanie ce o continuă şi pentru anul electoral 2024 sub titlul SIBIBU.

Invitaţi de marcă, nu doar liberali

La intrarea în Filarmonică, pe covorul roşu a primit invitaţii Adrian Bibu, alături de Virgil Popa, prim-vicepreşedintele organizaţiei PNL. Au participat mulţi primari şi consilieri PNL din judeţ, alături de membrii activi ai organizaţiei municipale. A răspuns invitaţiei şi primarul Astrid Fodor, alături de viceprimarul Sibiului Corina Bokor, dar şi preşedintele FDGR, Paul Jurgen Porr. De la FDGR au mai fost şi Martin Bottesch, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi consilierul local Helmut Lerner.

Nu a lipsit nici viceprimarul Sibiului Alexandru Dumbravă (PNL). De asemenea aproape toţi consilierii judeţeni PNL şi conducerea Consiliului Judeţean Sibiu a fost prezentă, în frunte cu Daniela Cîmpean. Deputata Raluca Turcan, şefa organizaţiei judeţene PNL a fost în primul rând alături de doamna primar Astrid Fodor.

Printre invitaţi am remarcat şi pe rectorul ULBS, Sorin Radu, directorul ASTRA Film, Budrală, managerul Spitalului Judeţean, Daniel Chelcea şi mulţi alţi actuali sau foşti directori de instituţii.

Din alte partide a mai participat fostul senator Ion Ariton (PMP).

Premii în bani pentru asociaţii de succes

Adrian Bibu a deschis evenimentul cu un scurt discurs despre importanţa liberalismului în România de ieri şi de azi. Un discurs echilibrat, fără atacuri şi care s-a axat pe cuvântul „fapte”.

A urmat acordarea a două premii de câte 5.000 de lei pentru Asociaţia SUS INIMA, care se ocupă de bolnavii oncologi şi Crucea Roşie Sibiu. Cele două asociaţii au fost reprezentate de preşedintele acestora Carmen Chindriş, respectiv Nana Morar. Premiile au fost înmânate de Virgil Popa şi Ovidiu Spătari.

Daniela Cîmpean şi Raluca Turcan au ţinut şi ele discursuri pentru a marca însemnătatea evenimentului.

Concert simfonic şi şampanie

Cei prezenţi au putut apoi audia un concert simfonic al orchestrei de cameră a Filarmonicii Sibiu. A urmat apoi un dineu oferit de organizaţia municipală PNL Sibiu.

Paharele de şampanie şi vin au fost ciocnite de cei prezenţi cu acest prilej de sărbătoare, alături de servirea unui bufet variat.

Printre politeţuri şi zâmbete am remarcat în cadrul evenimentului o relaxare a relaţiei între primarul Astrid Fodor şi Adrian Bibu, fost contra-candidat, actual consilier local. Deputata Raluca Turcan a schimbat impresii şi a stat mult timp aproape de Astrid Fodor. Echipa FDGR prezentă a părut divizată între tandemul Fodor-Porr. Daniela Cîmpean a rămas „vedeta” primarilor PNL din judeţ prezenţi la eveniment. Şi ea a petrecut timp suficient la discuţii cu primarul Astrid Fodor.

Multiple felicitări din tot spectrul a primit Adrian Bibu pentru organizarea evenimentului. Dar şi Virgil Popa, fostul viceprimar al Sibiului s-a bucurat de aprecierea multor invitaţi. Am remarcat participarea a unor „grei” ai mediului de afaceri sibian, neafiliaţi politic nicăieri.

Au fost şi absenţe notabile din rândul primarilor PNL din judeţ. Unele scuzate din motive personale, altele văzute ca un „semnal” pentru organizaţia judeţeană. Am aflat informaţii despre „vântul schimbării” care bate tot mai tare prin instituţiile din judeţ în urma negocierilor PSD-PNL din Guvern. Se pare că liberalii au trebuit să sacrifice mulţi directori în favoarea PSD şi în judeţul Sibiu.

Per ansamblu a fost un eveniment reuşit, liniştit, cu multe zâmbete şi relaxant. Să nu uităm că anul 2022 este la mijlocul mandatelor electorale, când luptele politice sunt mai puţin vizibile. La mulţi ani, PNL!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor