spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cum alegeți cele mai bune semințe de ridichi pentru gradină?

Știri din Județ

Publicitate

Procesul de selectare a celor mai bune semințe de ridichi poate depinde dacă recoltați semințe din propriile plante sau cumpărați semințe comerciale. Daca economisiți semințele din ridichile pe care le-ați cultivat în gradina voastră, ar trebui să alegeți semințele doar din cele mai robuște plante. Orice ridichi care nu a reușit să crească bulbi mari trebuie culese înainte ca florile să se poată deschide, pentru a evita încrucișarea plantelor tale bune cu genele inferioare. Daca sunteți doar interesat de cele mai bune semințe de ridichi pe care să le cumpărați, ar trebui să căutați o varietate care se potrivește bine cu clima locală. Ridichile sunt, de asemenea, clasificate ca ridichi de primavară, vară sau iarnă, așa că ar trebui să alegeți semintele care sunt potrivite pentru perioada din an în care doriți să plantați sau să recoltați recolta. 

Ridichile sunt legume rădăcinoase din aceeasi familie ca broccoli, varza si napii. Acestea au aparut in Europa cu mii de ani in urma si sunt cultivate si consumate in intreaga lume astazi. Cele mai multe dintre ele sunt oarecum sferice, desi unele au radacini substantial alungite. Bulbii de radacina sunt partile acestor plante care sunt recoltate pentru hrana, desi ridichile vezi pot fi, de asemenea, consumate. Daca sunt lasate in pamant suficient de mult, ridichile vor produce flori mici si vor merge la samanta. Una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca aveti o tulpina de ridichi care se potriveste bine climatului local, este sa economisiti semintele in fiecare an. Aceasta metoda de alegere a semintelor bune de ridichi se bazeaza pe identificarea celor mai bune ridichi din fiecare cultura. Ar trebui sa lasati ridichile netulburate pe masura ce cresc, desi puteti indeparta cu atentie pamantul de pe coroane pentru a verifica progresul. Odata ce ati identificat cele mai dorite ridichi dintr-o cultura, restrangeti-le la aproximativ doua si apoi lasati-le in pamant. Intre timp, ar trebui sa alegeti orice ridichi mai mici, nedorite, inainte de a putea ajunge la samanta, pentru a evita incrucisarea acestor gene cu plantele de la care intentionati sa recoltati semintele. Daca sunteti doar interesat de cele mai bune seminte de ridichi disponibile in comert, ar trebui sa va concentrati pe soiurile care sunt deja potrivite pentru clima  locala. Asta ar putea insemna selectarea unui soi de primavara sau de iarna pentru plantare vara, daca locuiti intr-un climat deosebit de racoros. In caz contrar, s-ar putea sa doriti sa alegeti soiuri de primavara, vara si iarna pentru a le folosi in mai multe plantari de-a lungul anului. Pe langa alegerea soiurilor care se potrivesc climatului , ar trebui sa cautati si seminte de ridichi care nu au mai mult de cativa ani. De asemenea, ar fi trebuit depozitate intr-un loc racoros, uscat si care nu este expus la prea multa lumina solara. 

Exista o varietate de ridichi disponibile pentru gradina de legume. Folositi ridichi de vara pentru a adauga culoare in salate. Iarna, ridichile pot fi gatite pentru a insufleti supe si tocane.

Ridichi de vara

Glob sau rotund „Sparkler 3”, cu varful alb, „Scarlet Globe”, „Cherry Belle” si „Juliette F1” sunt soiruri de incredere si vor adauga putina imagine decorativa salatelor de vara. 

„Flamboyant Sabina” si „Fluo F1” intermediare sunt soiuri intermediare de incredere. Daca doriti o ridiche pura cu coaja alba, cresteti intermediarul „White Icicle”.

 Ridichi de iarna

Ridichile de iarna sunt de obicei lungi, dar ridichea asiatica „Mantanghong F1”, cu pulpa sa magenta si „Black Spanish Round”, cu piele neagra, sunt rotunde. „Mino Early” are radacini lungi, albe, suculente, care fac un plus gustos la salatele, supele si tocanitele de iarna. Semanati toate acestea vara pentru o recolta de iarna. 

Daca sunteti in cautarea unei arome puternice, incercati „Rosa 2”. Pentru lungime si aroma, cresteti ridichea japoneza „April Cross F1”. Are o textura crocanta si o aroma usoara si poate fi lasata in pamant pana cand sunteti gata de recoltat. Este cunoscuta si sub numele de ridiche mooli. 

Indiferent de tipul de ridichi pe care alegeti sa il cultivati, asigurati-va ca le oferiti ingrijirea adecvata, astfel incat sa poata inflori. Site-ul regalfermierul.ro ofera o gama variata de  seminte de ridichi la preturi avantajoase chiar si pentru cei care abia au inceput propria lor gradina!

Odata ce ati plantat ridichile, veti fi gata sa le folositi in bucatarie inainte sa va dati seama. Ciclul obisnuit pentru plantarea culturilor este de aproximativ 55 pana la 120 de zile. Ridichile, pe de alta parte, dureaza aproximativ 30 pana la 40 de zile de cand sunt plantate pana se maturizeaza complet. Aceasta cronologie, desigur, depinde de perioada anului. 

Un alt beneficiu al cresterii ridichilor este ca nu necesita mult spatiu pentru a inflori. Daca crezi ca gradina sau ferma ta este deja plina in fiecare colt, probabil ca mai ai suficient spatiu pentru a-ti da ridichile. Ele pot fi stranse in paturi si plantate in succesiuni. Datorita cresterii lor rapide si spatiului minuscul de care au nevoie, este posibil sa plantezi prea multe. Prin urmare, succesiunile sunt o recomandare excelenta pentru plantarea ridichilor, pe langa recoltarea lor pe masura ce alte culturi se maturizeaza in acelasi rasad. Pot fi dragute, dar ridichile sunt si foarte bune pentru tine. Adaugarea de ridichi in dieta ta aduce o sursa excelenta de vitamina C, fibre, cupru, mangan, vitamina B6 si potasiu. De obicei, le veti gasi pregatite crude si taiate in salate sau inmuiate in unt si sare. Unii bucatari le adauga si in salata de varza sau in varza murata si se bucura de picantenta pe care aroma de ridiche o poate adauga la o masă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli