spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Foto: Elevii descoperă secretele apei potabile

Știri din Județ

Publicitate

Cincizeci de elevi ai Școlii Gimnaziale Radu Selejan din Sibiu au descoperit în cursul zilei de ieri, 9 iunie 2022, tainele apei potabile. Specialiștii companiei Apă Canal Sibiu SA, angajați ai Uzinei de Apă Dumbrava le-au explicat celor mici care este drumul apei de la sursă până la robinet și procesele tehnologice care duc la tratarea corectă a acesteia. Pas cu pas au  fost descoperite camera de amestec, bazinele de coagulare, filtrele cu paturi de nisip, instalațiile  de dezinfectare cu clor, laboratorul și rezervoarele de înmagazinare de unde apa este introdusă în rețeaua de distribuție zonală.

Pe drumul apei, micuții invitați au mai aflat că stația Dumbrava este alimentată din barajele de la Gura Râului și Sadu și asigură alimentarea cu apă potabilă a municipiului Sibiu, a orașului Ocna Sibiului precum și a comunelor cu satele aparținătoare Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Șelimbăr, Loamneș și Păuca, tratând în fiecare secundă peste 700 de litri de apă.

Această acțiune face parte din programul Săptămâna Verde și are ca scop conștientizarea schimbărilor climatice, educarea celor mici în scopul ecologizării cursurilor de apă, reciclării și protecției mediului.

Societatea Apă Canal Sibiu S.A susține programe periodice de educare a tinerei generații, în spiritul protejării naturii și mediului înconjurător. Elevii sunt invitați la stațiile noastre de tratare apă potabilă și apă uzată, locații unde învață despre beneficiile comportamentului civilizat, în raport cu mediul social, dar și despre importanța serviciilor pe care noi le oferim și a căror calitate depinde și de atitudinea clienților noștri în raport cu instalațiile de apă-canal, declară ing Vasile Maier, directorul general al Apă Canal Sibiu SA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului