spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Reciclarea pe înțelesul copiilor

Știri din Județ

Publicitate

Zilnic producem deșeuri și gunoi, dar putem reduce efectele negative pe care acestea le au asupra mediului și, implicit, a noastră – asta ar trebui să ne învățăm copiii încă de când sunt mici, dacă vrem să trăiască într-o lume verde când vor fi mari. Reciclarea pe înțelesul copiilor – câteva date care îi vor interesa și te vor ajuta să-i faci mai responsabili cu privire la mediul înconjurător.

Ce înseamnă reciclarea?

Reciclarea este procedeul prin care materialele continute in deseuri sunt prelucrate si folosite pentru fabricarea de produse noi. Astfel, se foloseste mai putina energie si mai putine resurse decat pentru crearea produselor din materiale noi.

Ce se poate recicla?

Sticlă, hârtie, aluminiu, oțel, plastic, materiale textile, obiecte electrocasnice, uleiuri și anvelope uzate.

Tot ceea ce noi consideram inutilizabil, poate fi refolosit, fie prin reciclare, fie poate fi utilizat drept combustibil sau transformat in compost (asa cum este cazul resturilor vegetale care pot deveni ingrasamant organic pentru alte plante.

Hârtie

Deși cei mai mulți dintre noi am auzit despre reciclarea hârtiei, spre deosebire de alte materiale reciclabile, hârtia nu poate fi reciclată la infinit. Dupa mai multe reutilizări fibrele devin prea slabe și scurte pentru a mai putea fi folosite.

Citește Știrea completă AICI

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului