10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Inedit: Un nou volum post-mortem al scriitorului Radu Selejan

Știri din Județ

La 22 de ani de la trecerea în nefiinţă a scriitorului sibian Radu Selejan, soţia acestuia, profesorulul universitar şi critic literar Ana Selejan a lansat un nou volum intitulat „Scrieri inedite” semnate de Radu Selejan. Lansat chiar în 7 iunie, ziua când autorul s-a stins din viaţă, volumul este rodul a patru ani de cercetări în arhiva familiei şi nu numai a Anei Selejan.

„Se aduce la lumina tiparului, proză şi dramaturgie, scrise în perioada 1967-1982; se va vedea, la lectură, că, cu excepţia creaţiilor istorice, celelalte scrieri cu greu, dacă nu chiar imposibil, s-ar fi putut tipări atunci, interesul oficial editorial din vreme, fiind cu totul altul” se arată pe coperta cărţii.

Pe lângă proză şi piese de teatru, volumul conţine şi poveşti şi povestiri pentru copii şi adolescenţi.

Am remarcat în volum proza demitizantă Stăpânitorii. O lucrare aparent istorică, dar cu multiple interpretări în contextul perioadei comuniste, când a fost scrisă. Este genul de lucrare care nu a putut trece de cenzura comunistă, datorită evidentelor referiri, chiar dacă mascate istoric, la cuplul prezidenţial al României comuniste.

Volumul „Scrieri inedite” de Radu Selejan a apărut la Editura Agnos.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri