18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

38 de permise suspendate și alte sute de sancțiuni, pe drumurile județului Sibiu

Știri din Județ

În perioada 10 – 13 iunie, acțiunile polițiștilor rutieri s-au concentrat cu precădere atât pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, cât și pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, în cadrul acestor acțiuni, au fost constatate 27 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 38 de permise de conducere, au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale în valoare de 178.000 de lei.

Exemple semnificative din ultimele 24 de ore:

La data de 13, în jurul orei 04:15, pe strada Carpați din orașul Ocna Sibiului, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 56 de ani. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În aceeași zi, în jurul orei 04:15, în timp ce conducea un microbuz transport marfă pe DN 1, în afara localității Porumbacu de Jos, dinspre Sibiu spre Brașov, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Brașov, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se în șanț. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, brașoveanul fiind însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

Probleme în trafic au fost depistate și la Copșa Mică, acolo unde, în jurul orei 07:45, pe DN 14, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic șoferul unui ansamblu tir. Este vorba despre un medieșean în vârstă de 38 de ani, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc