17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Peste 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, au fost înscriși pentru susținerea probei scrise la disciplina Matematică

Știri din Județ

Astăzi, 16 iunie 2022, 3.100 de absolvenți ai clasei a VIII-a, au fost înscriși pentru susținerea probei scrise la disciplina Matematică, la nivelul județului Sibiu.

La această probă scrisă au fost prezenți 2.933 de candidați (94,61%), iar 393 de candidați (5,39%) nu s-au prezentat la examen. Un elev de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă (a avut „copiuțe” care i-au căzut din buzunar).  

Publicitate

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Vineri, 17.06.2022, la nivelul județului Sibiu, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, în 11 centre de examen.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate joi, 30 iunie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri