5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Zona metropolitană Sibiu – un subiect foarte important pentru USR Sibiu şi Nicu Ştefănuţă

Știri din Județ

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, grupul Renew Europe, a organizat vineri alături de USR Sibiu o dezbatere pe tema Zonei Metropolitane Sibiu. Ştefănuţă a invitat reprezentanţii tuturor primăriilor din zona Sibiu, dar şi primarii din Braşov şi Deventer, Olanda (online ultimul). Din păcate, din zona Sibiului doar reprezentanţii a trei primării au răspuns invitaţiei, Răşinari, Şura Mare şi Tălmaciu.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a împărtăşit din experienţa Zonei Metropolitane Braşov, care funcţionează ca asociere din anul 2007. El a indicat o serie de proiecte deja realizate sau unele în curs de implementare sau în faza de cereri de finanţare. „Nu poți să gândești viitorul unui municipiu fără să te gândești la zona metropolitană” a subliniat Coliban.

Nicu Ştefănuţă a prezentat avantajele zonei metropolitane pentru Sibiu şi localităţile limitrofe. El a insistat că acest demers nu trebuie blocat de ambiţii politice. „Sibiul este al cincilea oraș din țară din punct de vedere al atractivități” a spus Ştefănuţă şi ritmul de dezvoltare a zonei Sibiului este unul accelerat.

Ioan Plesciuc, consilier local la Sibiu al USR a declarat: „Am cerut în mai multe rânduri o atitudine mai activă din partea consiliului local și al Primăriei Sibiu, pentru că suntem în urmă faţă de alte zone metropolitane.”

Ruxandra Cibu Deaconu, preşedinta organizaţiei judeţene USR Sibiu a anunţat că partidul are formate în Sibiu grupuri de lucru pentru Zona Metropolitană Sibiu cu specialişti din mai multe domenii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri