10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Tragedie evitată „la mustață”, după ce un șofer a circulat pe contrasens, pe A1 Sibiu

Știri din Județ

O tragedie în care se puteau pierde ușor vieți omenești a fost evitată pe autostrada A1 – Sibiu. Din primele informații, accidentul s-a produs din cauza unui șofer ce circula pe contrasens, pe autostradă.

Evenimentul rutier s-a produs în seara zilei de miercuri, 15.06.2022. Conform declarației șoferului nevinovat, în timp ce conducea o mașină cu remorcă, pe autostrada A1, un șofer inconștient i-a apărut în față. Cu un reflex bun, șoferul a reușit să evite impactul frontal însă a intrat în balans, redresând cu greu mașină. Totuși, remorca pe care erau trei motociclete de teren s-a răsturnat de mai multe ori.

La momentul accidentului, Narcis Cauneac se afla în depășirea a două autocamioane, viteza avută fiind regulamentară. Cel care venea pe contrasens a lovit oglinda unei mașini și bara din spate a celui de-al doilea autocamion iar apoi s-a izbit frontal de o mașină care circula și ea regulamentar.

Mașina ce circula pe contrasens, pe autostradă, este înmatriculată în județul Maramureș.

Din fericire, totul s-a rezumat la pagube materiale.

„Conduceam pe autostrada si m-am trezit cu o masina pe contrasens venind spre mine!!! Miercuri seara, 15.06.2022 veneam spre casa impreuna cu doi prieteni avand remorca dupa masina. Eram pe autostrada Sibiu – Arad, aproape de iesirea de la Medias, in dreptul orasului Sibiu. Ma aflam pe banda a doua, cea din mijlocul autostrazii in depasirea a doua tiruri. Trecand de primul tir, acesta claxona si dadea semne luminoase destul de agresiv. M-am gandit ca s-a desfacut ceva la remorca noastra si va trebui sa verific! Insa soferul tirului vazand drumul de mai sus, incerca sa ne avertizeze! Dintr-o data, conducand cu 100 + km/ora, ne-am trezit venind din contrasens spre noi, o masina care si ea era in mers!!! Ma gandesc ca avea aproximativ cam tot aceasi viteza ca a noastra… Am virat brusc dreapta ca sa-l evit apropiindu-ma de parapetul de langa banda de rezerva, apoi am virat spre stanga si tot asa cateva viraje pana am reusit sa ma opresc in loc! Ne asteptam in fiecare secunda sau fractiune de secunda sa ne rasturnam! Virajul a fost foarte agresiv insa am ramas pe roti! Remorca s-a desprins de masina sarind de pe carlig rupand lantul de siguranta, apoi s-a rostogolit pe autostrada de mai multe ori oprinduse pe banda unu. Cel venind pe contrasens a lovit oglinda unei masini din fata noastra, bara din spate a celui de-al doilea tir si s-a izbit frontal de o masina care circula si ea regulamentar! Au fost mici lovituri, dar toti am scapat teferi.Ar fi trebuit sa fie o adevarata catastrofa rutiera, dar motivul pentru care am scris aceste randuri este ca ISUS traieste si ne iubeste mult pe fiecare dintre noi! ” a postat Narcis Cauneac pe pagina sa de Facebook

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș