14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Vernisajul expoziţiei Goya și Dali, Blestemul Războiului la palatul Brukenthal din Sibiu

Știri din Județ

Vineri, 24 iunie 2022, de la orele 12:00, în curtea a II-a a Palatului Brukenthal din Piața Mare, nr. 4 va avea loc vernisajul expoziţiei Goya și Dali, Blestemul Războiului

Artist: Francisco Goya, Salvador Dali

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Partener: Ambasada Spaniei în România, colecția George Șerban

Sponsori: Dinamica, Hotel Ramada Sibiu

Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu

În premieră la Sibiu vor fi expuse gravuri realizate de artistul spaniol Francisco Goya.

Gravurile lui Goya suscită interesul cunoscătorilor dar și al celor care le văd pentru prima dată, atât prin valoare artistică, calitățile tehnice, dar și prin mesajul moral transmis, cel mai cunoscut fiind Somnul rațiunii naște monștri. Prin opera sa, Goya ne arată că arta trebuie să se ridice împotriva erorilor și viciilor omenești. Alături de gravurile lui Goya din temele Tauromaquia, Dezastrele Războiului și Capricii vor fi expuse și lucrări realizate de Dali inspirate din lucrările lui Goya, ce aparțin colecționarului George Șerban. Salvador Dali a fost impresionat de opera compatriotului său, astfel că a decis să interpreteze celebra serie a Capriciilor, supunând fiecare lucrare la elemente artistice specifice Dali.

Opera lui Goya, poate la fel de actuală ca în vremea sa, a fascinat întotdeauna generațiile. Obiceiurile ilustrate și cruzimea omnipreznetă, combinate cu abuzul unor pături sociale, evocă în continuare emoții puternice vizitatorului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri