spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: NU aşa se face politică!

Știri din Județ

Publicitate

În mod normal, la Sibiu, anul 2022 ar trebui să fie un an liniştit din punct de vedere politic. Anul electoral 2024 se anunţă tumultos. Totuşi, anumiţi politicieni simt că trebuie să pornească la drumul electoral mai devreme, ceea ce este o practică în SUA şi ţările vest-europene. Mai există şi politicieni care cred că trebuie să te faci simţit în rândul electoratului toţi patru anii de mandat. Alţii doar îngraşă porcul în ajun.

Dar de câteva săptămâni asistăm la Sibiu la o dezbatere politică, ce uneori derapează. Personal, cred că un politician, mai ales unul local, trebuie să fie în legătură permanentă cu cetăţenii şi să facă tot ce poate pentru binele comunităţii. Tot timpul, nu doar în ajun de alegeri. Adrian Bibu, consilier local PNL la Sibiu a demarat prin panouri stradale o campanie „7, vine Bibu”. După o perioadă în care a lăsat sibienii să se întrebe ce este cu acest mesaj, Bibu a anunţat o întâlnire cu cetăţenii din Guşteriţa, la ora 19 (7 seara). Apoi a urmat ieri alta în Valea Aurie, tot la 7 seara. Şi vor mai urma. Este parte din planul său de a se întâlni cu oamenii. Normal, că printre cei ce se întâlnesc cu el în cartiere sunt şi membrii şi simpatizanţi PNL. Dar sunt şi alţi cetăţeni.

Aseară, în Valea Aurie, întâlnirea lui Bibu cu cetăţenii a fost deturnată într-un dialog înflăcărat, cu multe acuze, de un alt politician, Cristian Marinescu de la Partidul Ecologist. El fiind locuitor al cartierului Valea Aurie. În ultimele săptămâni, Marinescu a trimis mai multe comunicate de presă şi a făcut multiple postări pe contul său de Facebook în care atacă deciziile lui Bibu, în calitate de administrator al Consiliului Judeţean Sibiu şi ale preşedintei Daniela Cîmpean. Din păcate aseară, cetăţenii prezenţi la întâlnirea cu Bibu nu au mai avut loc să vorbească. Spre comparaţie, cei din Guşteriţa au expus multe probleme, mai mari sau mai mici.

Am observat în ultima perioadă, că unii politicieni locali cred că politica se rezumă la a fi contra celor de la putere şi la atacuri, uneori chiar la persoană. Cred că astfel ei vor creşte în sondaje. Dar experienţa ultimilor 30 de ani de alegeri de la Sibiu ne arată că acest tip de discurs nu prinde la Sibiu. Pentru că Sibiul nu este mahalau politică din Bucureşti. Aici când împroşti cu noroi ţi se întoarce direct în faţă. Chiar dacă ai dreptate în ce spui. Este rolul presei şi al justiţiei să scoată la lumină ilegalităţile celor de la putere, când acestea există. Dar politicienii ar trebui să tacă, pe acest subiect.

Sibienii preferă un politician tăcut, dar care face efectiv pentru comunitate ceva, decât unul gen Dan Diaconescu, mereu pe ecrane, mereu contra. Politic, Sibiul a evoluat mult. Oamenii sunt mai fini observatori şi rezultatele de la alegeri o arată. Discursurile patriotarde nu prind aici, nici cele negativiste ori pline de noroi. Aici prind faptele, bunul simţ şi decenţa. Trebuie să ai o măsură în toate, ca politician, altfel rişti să cazi în derizoriu. Şi te trezeşti în noaptea alegerilor, când se numără voturile, că nici familia şi prietenii nu te-au votat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului