spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Cum am radiat la cerere o maşină în Sibiu. Paşi de urmat

Știri din Județ

Publicitate

După 12 ani de folosinţă a venit momentul să trag definitiv pe dreapta maşina mea Golf IV. Am ales varianta radierii la cerere din circulaţie, pentru că nu mă pot încă despărţi de ea de tot. Tot demersul a fost relativ uşor, informaţiile, formulare şi programări fiind online. Dar necesită ceva timp.

Primul pas a fost să aflu ce acte îmi trebuie. De pe siteul oficial al Direcţiei Regim Permise am găsit rubrica necesară. Acolo este lista actelor necesare:

  1. Cererea tip a solicitantului .
  2. Certificatul fiscal
  3. Documentul de proprietate spatiu depozitare ( casa+curte ), parcare etc.
  4. Certificatul de radiere completat in trei exemplare
  5. C.I copie si original.
  6. Numerele masinii.
  7. Talonul masinii in original.
  8. Persoanele juridice, depun şi Delegaţie, copie CUI societate .
  9. CIV-ul masinii, in original si copie

Avantajul a fost că, atât cererea solicitantului, cât şi certificatul de radiere sunt disponibile pe siteul instituţiei. Le-am descărcat şi completat.

A urmat un drum la Direcţia Fiscală a Primriei Sibiu pentru a obţine Certificatul fiscal în vederea radierii. Am completat un formular-cerere la faţa locului şi am plătit taxa de 2 lei. A doua zi am mers să ridic certificatul. Puteam să îl ridic şi în regim de urgenţă şi mă costa 12 lei. Există şi varianta eliberării acestuia online pe siteul primăriei. (vezi procedura)

Am făcut o programare online la Serviciul Regim Permise şi Înmatriculări, situat în laterala Prefecturii Sibiu, prima uşă dinspre Biblioteca Astra. Am făcut tot dosarul necesar cu documentele indicate. Cu 10 minute înainte de ora programării, m-am prezentat cu actele şi numerele maşinii la acest serviciu. Nu am stat două minute şi numele mi-a fost strigat. Se pare că unii oameni se programează online, dar nu mai ajung. Am uitat să fac copie după talon, CIV şi cartea de identitate, dar nu a fost o problemă. Doamna de la ghişeu le-a făcut acolo pe loc. Apoi am primit înapoi cartea (CIV) maşinii în original şi două exemplare din certificatul de radiere.

Ultimul pas a fost să fac o nouă programare online la Direcţia Fiscală a Primăriei Sibiu, camera 9 (Declaraţii Auto). A doua zi, m-am prezentat la ghişeu cu actele primite de la Prefectură alături de cartea de identitate în original. La ghişeu, radierea de la impozit s-a operat pe loc. Singura condiţie pe lângă actele duse, fiind să existe impozitul plătit pe tot anul, ceea ce făcusem deja din ianuarie.

Astfel Golful meu a fost radiat la cerere din circulaţie şi de la impozit.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda