5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Bogdan Trif (PSD): Respectul față de neam și țară, credința și cultura românească versus nepăsarea liderilor Consiliului Județean față de Drapelul României (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Am participat, ieri, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național. O ceremonie emoționantă și plină de simbolistică, în care Tricolorul, sfințit de IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a fost arborat în Piața Mare a Sibiului.

Prefectura Județului a fost reprezentată de subprefecții Sebastian Șebu și Daniel Moșin, Primăria Sibiu de un viceprimar, Parlamentul României doar de către mine. 

O mare pată pe obrazul Consiliului Județean a fost faptul că nici măcar unul dintre cei trei conducători n-a fost prezent. Nici “președinta” Cîmpean Daniela, nici vicepreședintele Vasiu Vlad, nici vicepreședintele Luca Marcel. Ar fi fost de înțeles absența dacă toți trei ar fi fost plecați în concediu sau ar fi fost o situație de forță majoră (ceea ce nu s-a întâmplat), dar și în acest caz ar fi putut fi desemnat să participe măcar administratorul public al județului, Bibu Adrian.

Să anunțe reprezentantul Armatei Române, la microfon, că un reprezentant al Consiliului Județean va săruta Drapelul României, la fel ca ceilalți oficiali, înainte de a fi ridicat pe catarg, și să nu apară nimeni a fost o mare rușine și o dovadă de totală lipsă de respect! Mulți din înaintașii liberalilor au contribuit la făurirea României Mari, mulți și-au dat viața pentru Tricolor și Patrie, însă lupta și sacrificiul lor nu înseamnă nimic pentru liberalii de azi aflați la conducerea Consiliului Județean Sibiu. Sper din tot sufletul ca acești conducători vremelnici să facă, pe viitor, un efort și să se trezească dimineața pentru a onora măcar cu prezența Drapelul României, pentru care sute de mii de români au murit pe câmpul de luptă! A fost prima oară în istoria județului Sibiu când s-a întâmplat o astfel de rușine!

Tot ieri a fost hramul bisericii din Șelimbăr la care slujește preotul paroh Valentin Delcă. A fost o slujbă plină de pilde înțelepte, rostite de părintele Constantin Necula, despre ce înseamnă patriotismul, dragostea de țară și  Dumnezeu.

După aceste ceremonii, am avut plăcerea să merg împreună cu ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și colegii mei consilieri județeni în orașul Dumbrăveni și în comuna Valea Viilor, două localități care au proiecte finanțate din fonduri europene ce vizează promovarea și punerea în valoare a obiectivelor culturale din aceste zone. Atât primarul orașului Dumbrăveni, Emil Dârloșan, cât și primarul comunei Valea Viilor, Ilie Avram Pinte, sunt preocupați de promovarea localităților prin cultură, având proiecte implementate și altele în derulare pe acest segment.

 

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș