10.2 C
Sibiu
marți, 21 martie, 2023

Programul zilei la „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Cea de a XIX-a ediție a proiectului „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” continuă la Sibiu o valoroasă tradiție a dialogului cultural. Zilele Muzicale Româno-Americane „inundă” orașul cu voie bună în perioada 4-10 iulie, iar pe lângă concertele programate în Piața Mare, la Sala Thalia, pe esplanada Filarmonicii sau în Biserica Evanghelică, ne propunem să răspândim bucuria în spații neconvenționale, prin scurte recitaluri de percuție intitulate „Sibiu Music Stops”.

Astăzi, recitalurile Sibiu Music Stops, susținute de ansamblul „Percutissimo” condus de Doru Roman, vor avea loc la: Hotel Împăratul Romanilor (11.30), Autoklass (14.00), Aria (15.00) și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (18.00).

De la orele 19.00, pe esplanada Filarmonicii, invităm publicul la concertul susținut de Stesso Mare Trio (Italia/Albania). Stefano Bertozzi (clarinet), Bardh Jakova (acordeon) și Elena Indellicati (pian) s-au întâlnit cu ocazia unui masterclass la școala de muzică „Lorenc Antoni” din orășelul kosovar Prizen, în 2015. Astfel s-a născut proiectul muzical „Stesso Mare” (IT)/”I njejti det” (AL), în traducere – „aceeași mare”, o inițiativă culturală care promovează dialogul dintre popoare drept centrul al cunoașterii și al înțelegerii reciproce, așa cum Albania și Italia sunt unite de la un țărm la altul datorită Mării Adriatice.

Accesul este liber în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri