4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atenția lumii modei se concentrează pe Sibiu. Începe Feeric Fashion Week

Știri din Județ

Cea de-a 14-a ediție a Feeric Fashion Week readuce, din nou, Sibiul printre capitalele mondiale ale modei. Designeri din toate colțurile lumii vin între 20 și 24 iulie la Sibiu pentru a-și prezenta cele mai noi colecții în spații neconvenționale din oraș și din județul Sibiu. 


 
Săptămâna modei de la Sibiu se deschide un o petrecere de bun venit găzduită de Landiana, vicepreședintele Feeric Fashion Week, la Versailles by Buonavista. Evenimentul va fi precedat de vernisarea unei expoziții de fotografie virtuală intitulată „Heredity Feeric”, o colecție de NFT-uri digitale transpusă pe crochiuri vestimentare, ce vor putea fi admirate cu ajutorul ochelarilor VR.
            Prezentările de modă debutează în 21 iulie, la ora 13, cu un show neconvențional, într-un spațiu atipic, pe spirala ce leagă etajul I de etajul secund al centrului comercial Promenada Sibiu. Designerul ucrainean Irina Dzhus deschide cea de-a 14-a ediție Feeric Fashion Week cu o colecție toamnă/iarnă 2022, produsă folosind exclusiv materiale cruelty-free, conform valorilor etice ale brandului. O temă pe care, de altfel, o vom mai regăsi de-a lungul ediției din acest an. În același spațiu urmează prezentarea brandului Borbala, unde designerul a folosit doar materiale upcycled și recycled, inclusiv pungi de plastic topite și transformate apoi în rochii de seara, accesorizate cu capace de plastic și cutii de șampoane. Toate aceste detalii surprinzatoare încearcă să atragă atenția asupra problemelor cauzate de poluarea globală.


            Alist Designers boutique revine la Feeric Fashion Week cu o nouă selecție de piese ale designerilor români. Proiectul inițiat de Alist Magazine și sprijinit de București Mall Vitan, continuă să promoveze creațiile autohtone, având alături peste 50 de nume din industria românească în ultimii doi ani. Prezentarea colecției are loc la ora 16, pe pasajul pietonal de pe strada Manejului. Ultima prezentare a zilei va duce publicul și invitații pe scările superbe ale Palatului de Vară Brukenthal din Avrig. Prezent pentru a patra oară la Feeric Fashion Week, brandul RAMELLE va prezenta la Avrig colecția Infinity.
            Vineri, la ora 13, la Cinegold, în Feeric Venue, studenți în design vestimentar din România, Polonia și Italia își vor prezenta lucrările rezultate din anii de studiu într-un show colectiv de amploare. Vor lua parte studenți și absolvenți ai Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași și de la cea din Timișoara,  de la Școala de artă și Design Modă din Cracovia sau de la Istituto Marangoni din Milano. La finalul seriei de prezentări Isistuto Europeo di Design și Feeric Fashion Week vor acorda unui tânăr designer român o bursă completă pentru „Cursul de vară” ce are loc în campusul IED din Barcelona, în iulie anul viitor. Din Venue prezentările de modă se mută într-un alt spațiu neconvențional, în depozitul Remat de la marginea Sibiului. Printre mașini mutilate și transformate în fiare vechi vor defila piesele noii colecții HOOLDRA. Pentru al doilea an consecutiv, brandul Hooldra se asociază cu organizația Humane Society International în cadrul campaniei mondiale #FurFree, care își propune să tragă un semnal de alarmă referitor la utilizarea blănurilor naturale în fashion. Totul din colecția Hooldra este „real”, începând de la articolele de îmbrăcăminte reciclate, țesături rămase și pantofi lucrați manual cu benzi adezive reciclate, până la alegerea locației, care să reflecte mediul nostru.


            Înaintea ultimei prezentări a zilei, la Cinegold va avea loc o instalație vizuală, intitulată Acasă, la origini – Țara Făgărașului, o amplă campanie de recuperare identitară a portului tradițional din România și din teritoriile locuite de români, așa cum este el purtat și păstrat în zilele noastre. Proiectul este inițiat de comunitatea La Blouse Roumanine, în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Muzeul de Pânze și Povești, Mândra Chic și voluntari locali, cu scopul de a reconecta și dezvolta comunitățile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturală. Evenimentul începe la ora 18. La ora 20, pe terasa Promenada Sibiu invitaților și spectatorilor și se va dezvălui colecția Synergia, o colecție compusă din 12 ținute ce conferă energie pozitivă și armonie formelor ce conturează silueta, fiind inspirat din identitatea vizuală Promenada Sibiu. Colecția este alcătuită de către designerul vestimentar Raluca Elena Coșăreanu.
            Sâmbătă, ultima zi a prezentărilor de modă din cadrul Feeric Fashion Week, începe la ora 13 cu două prezentări stradale, pe coama străzii Centumvirilor din Centrul Istoric. Prima dintre ele este susținută de Istituto Europeo di Design din Milano, printr-un designer român, absolvent al institutului, Marinela Djurdj. Apoi, Andreea Pleșa va prezenta proiectul InBetween, un proiect ce își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra consumerismului excesiv care stă la bazele industriei vestimentare, colecția devenind astfel o portavoce pentru a atrage atenția asupra abuzurilor atât materiale cât și fizice la care apelează fast fashionul.
            De pe Centumvirilor „caravana” Feeric se mută în decorul industrial al fabricii Boromir, unde în spațiul geometric de la ultimul etaj al fabricii vom vedea o nouă colecție semnată Bianca Popp, cel mai longeviv designer prezent la Feeric Fashion Week. OUT OF THE BOX este o colectie despre emoțiile care cresc în noi dacă le ignorăm, până când ajung să ne stăpânească, o colecție de rochii de seară atât de extravagante încât devin personaje, realizată din taftale foșnitoare.
            Prezentările de modă se încheie cu cel mai așteptat eveniment al săptămânii modei de la Sibiu, Gala Feeric. Pentru prima dată de la înființare, Gala nu va avea loc în Piața Mică ci în curtea Bisericii Evanghelice din Piața Huet. Va fi o gală plină de fast și de surprize, cu muzică de calitate și șapte prezentări de modă care mai de care mai spectaculoase. Ca în fiecare an, amfitrionul galei va fi vedeta TV Cosmina Păsărin. 
 
”Suntem la cea de-a 14-a ediție a Feeric Fashion Week, parcursul de până acum este incredibil. Am reușit să aducem Sibiul la un loc de mare cinste pe scena europeană a modei, să devenim cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est și una dintre cele mai creative din întreaga lume, însă lucrurile cu adevărat acum încep, cu această ediție de tranziție ce pregăteşte un nou drum. Astfel, vom adăuga proiectului continuitate prin abordarea unui segment educațional și prin implicarea comunității locale. Continuăm să oferim designerilor cea mai potrivită rampă de lansare prin intermediul conexiunilor create de-a lungul acestor 14 ani în întreaga lume și vom încerca sa transformăm Feeric Fashion Week într-un imens hub global de fashion. Și suntem mândri să creem totul la Sibiu”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.
 
Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
Parteneri principali: Promenada Sibiu, Ford Mecatronics.
Parteneri: Cinegold, Boromir, Școala de șoferi Prima, Hilton, Ramada. 
Make-up & hair styling: Paese, Label M.
 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș