spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Poluarea de la Turnu Roșu s-a lăsat cu amendă firmei. Află însă pentru ce!

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a relatat în 12 iulie o nouă situație de poluare a râului Olt în zona comunei Turnu Roșu. Un cetățean ne-a trimis un video în care se vedea cum apa de la Stația de sortare curgea nefiltrată, plină de material, direct în Olt. Am sesizat Apele Române Sibiu și Garda de Mediu. Cele două instituții ne-au promis un control la fața locului … după o săptămână!

Astăzi, Garda de Mediu Sibiu prin comisar șef Elena Anghel ne-a transmis rezultatul controlului realizat împreună cu cei de la Apele Române Sibiu în 18 iulie, adică la 7 zile de la incident și la 6 zile de la sesizarea noastră. Pe scurt, comisarii Gărzii de Mediu și inspectorii de la Apele Române au verificat Stația de Sortare Spălare Agregate Minerale de la Turnu Roșu. Concluzia: apele deversate în 11 iulie în Olt au fost un „incident” din cauza „unor disfuncționalități la bazinul final de liniștire a apelor înainte de evacuare și a conductei de evacuare (întreruperea unui segment din aceasta)”.

Controlul celor de la Garda de Mediu s-a lăsat și cu o amendă firmei care operează stația. Dar nu pentru poluarea râului Olt. Pentru aceasta s-au impus mai multe măsuri de remediere. Amenda a fost dată pentru că firma nu a anunțat instituțiile abilitate despre incidentul din 11 iunie, cum l-au catalogat comisarii.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Cum sa-i amendeze Apele Romane, doar ei lucreaza pentru hotii de agregate minerale. Toata lumea stie ca o persoana care lucreaza la SGA, pe nume Streza si care este finul lui Pungila, alias Dinel, protejeaza toata clica hotilor de agregate minerale. Apele Romane le dau prin contract 50.000 mc si ei scot 500.000 mc. Perimetrele 12, 13, 14, 15 si 16 de la Turnu Rosu, au fost exploatate si vandute in urma cu mai multe luni, dar CJ Sibiu le-a autorizat abia acum o luna, in iunie. Verificati pe site ul CJ Sibiu lista cu autorizatii de construire emise!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?