spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

TURNU ROŞU: Din nou acuzaţii de poluare a sitului NATURA 2000 – VIDEO

Știri din Județ

Publicitate

Comuna Turnu Roşu este mare parte încadrată în zona de protecţie a unui sit NATURA 2000. Totuşi, de ani buni, mai mulţi localnici au sesizat aici numeroase nereguli privind exploatarea agregatelor. SIBIU INDEPENDENT a relatat pe larg despre încălcări flagrante ale legii şi protecţiei mediului. Instituţiile abilitate să controleze au confirmat adesea cele relatate. Se pare că, totuşi, interesul financiar al unor firme abonate la aceste exploataţii primează.

Un cetăţean din Turnu Roşu ne-a trimis ieri o filmare în care se vede cum apa uzată rezultată din spălarea agregatelor minerale se duce printr-o ţeavă direct în râul Olt. Cetăţeanul a sesizat şi Garda de Mediu care încă nu a dat un răspuns oficial. „Ieri 11.07.2022, in urma unei plimbări cu bicicleta pe malul Oltului, în dreptul staţiei de sortare-spălare agregate minerale situată pe malul Oltului în dreptul localităţii Turnu Roşu, se elibera apa uzată provenită din spălarea pietrişului direct în raul Olt, într-o zonă în care râul face parte dintr-un sit Natura 2000.” ne-a scris cetăţeanul din Turnu Roşu.

Conform bazei de date a Agenţiei de Protecţia Mediului, astfel de staţii de sortare – spălare a minereurilor trebuie să îndeplinească unele condiţii tehnice: „Apa folosită la spălarea agregatelor minerale de râu se va recircula în proporţie de 80% prin intermediul a 2 bazine decantoare betonate de 150 mc fiecare şi a unui bazin de stocare apa betonat cu V = 150 mc.” Potrivit specialiştilor consultaţi de SIBIU INDEPENDENT dimensiunea acestor bazine variază în funcţie de capacitatea staţiei de sortare, dar ele sunt obligatorii.

VIDEO transmis de un cetăţean din Turnu Roşu în care se vede evacuarea apelor uzate
Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Ce vedeți nu este altceva decât urmele evidente de corupție de la nivelul instituțiilor Statului Roman ( Agentia de Protectia Mediului , Apele Romane , Garda de Mediu , ) și poate nu doar atât. Oare ma poate contrazice cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?