4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bogdan Trif: Spunem DA propunerii rectorului Sorin Radu. Susținem proiectul Complexului Sportiv al ULBS (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

„Rectorul Universității ”Lucian Blaga”, prof. univ. dr. Sorin Radu, ne-a solicitat sprijinul pentru susținerea demersurilor pentru construcția unui complex sportiv.

În timpul vizitei de lucru pe care am avut-o ieri, împreună cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, și secretarul de stat Mihai Macaveiu, ne-am întâlnit cu rectorul Universității ”Lucian Blaga”, prof. univ. dr. Sorin Radu, cu prorectorii și cu președintele Senatului ULBS,  prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. În cadrul discuțiilor purtate, am fost întrebați dacă se poate conta pe ajutorul nostru în vederea realizării proiectului „Construire Complex Sportiv la ULBS, sat Șelimbăr, comuna Șelimbăr, jud. Sibiu”, aflat în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI). 

Bineînțeles că răspunsul a fost DA, din partea tuturor reprezentanților PSD. Susținem acest proiect care ar aduce plus-valoare județului nostru deoarece viitorul complex multifuncțional este destinat activităților de învățământ, competițiilor sportive naționale și internaționale, dar și unor evenimente precum simpozioane, manifestări științifice și sociale, concerte, festivaluri, expoziții, târguri.

Nu este prima dată când am avut discuții pe acest subiect cu rectorul ULBS.  Proiectul depus de Universitate este net superior celui depus de Consiliul Județean, pe aceeași axă de finanțare, la CNI, pentru construirea unei noi săli polivalente, pentru care doamna Cîmpean și în special Adrian Bibu, administratorul județului, au făcut foarte mult lobby. S-au lăudat în presă, ultima dată în aprilie 2022, că au susținerea domnului ministru Cseke Attila pentru finanțare. Proiectul este costisitor, neadaptat tuturor cerințelor și net inferior celui depus Universitate. Proiectul depus de CJ, pe aceeași axă de finanțare, diminuează șansele de reușită pentru proiectul depus de Universitate, mai ales că reprezentanții PNL au afirmat în public și că au susținere politică pentru proiectul lor. 

Îi îndemn respectuos pe cei de la conducerea CJ, Cîmpean și Bibu, să-și retragă proiectul și să susținem cu toții obiectivul ULBS, care ar aduce doar beneficii orașului și județului nostru.

PSD Sibiu va susține prin toate mijloacele acest proiect pentru a obține finanțare și a fi implementat.

Spunem un DA hotărât propunerii rectorului, prorectorilor și președintelui Senatului Universității ”Lucian Blaga” Sibiu!

În cursul aceleiași întâlniri, ministrul Economiei a lăudat Universitatea ”Lucian Blaga” pentru modul în care se implică în pregătirea specialiștilor care asigură materia cenușie pentru unitățile de producție din zona industrială de Vest, dar și pentru ceilalți operatori economici. Orele de practică, dar și unele ore de curs care se desfășoară și în incinta unităților industriale sunt un atu important, care face ca parteneriatul dintre ULBS și mediul de afaceri să fie unul de succes.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș