0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sărbătoare la Păuca – fiii și fiicele satelor comunei sunt așteptați acasă pentru două zile cu folclor și voie bună

Știri din Județ

Comuna Păuca găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni, în 6 și 7 august 2022, o nouă ediție a tradiționalei sărbători „Fiii Satelor”, un eveniment care va cuprinde spectacole susținute de ansambluri folclorice și interpreți îndrăgiți, conferințe și alte evenimente culturale.

Sărbătoarea va debuta, sâmbătă dimineața, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care se va săvârși în biserica nouă din satul Păuca, bucurându-se de participarea pr. prof. univ. dr. Constantin Valer Necula, a pr. protopop Petru Toader Damian, precum și a preoților care au slujit la sfintele altare din întreaga comună. Sărbătoarea cuprinde și „Întâlnirea Generațiilor”, un moment care reunește la Păuca dascăli, medici, preoți sau alte persoane care au activat în cadrul comunității în decursul timpului.

La ora 15:30 este programată conferința cu titlul „Schimbarea la față a României începe cu noi”, susținută de pr. prof. univ. dr. Constantin Valer Necula.

Sărbătoarea de la Păuca va continua pe scena din curtea primăriei cu un spectacol artistic în cadrul căruia își vor da concursul Ansamblul Iskra din Bulgaria, Compania Folclorică Del Bernal din Mexic, dar și interpreții Alina Bîcă, Ovidiu Homorodean, Oana Tomoiagă și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”. Seara se va încheia cu o „petrecere pe Secașe” cu Paula Medrea și formația.

Duminică, sărbătoarea va continua, începând cu ora 13:00, cu dansuri săsești susținute de trupa Sachsische Volkstanzgruppe Muhlbach (Sebeș) și un program artistic susținut de artiști locali din Păuca. În program vor continua recitaluri susținute de interpreții Andrada Cinăzan, Victoria Meițescu, Ionuț Micu, Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Ilie Medrea, Cristian Pomohaci, Stana Stepanescu și Orchestra, dar și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Ansamblul Folcloric „Bihorul” din Oradea, alături de soliștii Maria Ghiț, Romina Suciu, Adi Balint.

„Cu emoție și cu deplină ospitalitate, Comuna Păuca își deschide larg porțile pentru a-i primi pe fiii și fiicele sale, dar și pe toți cei care sunt prietenii comunității noastre. În ultimii doi ani, pandemia ne-a ținut departe unii de alții, însă știu că sufletele v-au rămas aproape de comuna noastră dragă. E timpul să ne revedem, să cinstim istoria satelor comunei Păuca și să ne bucurăm împreună de folclorul și tradițiile noastre autentice. Comuna noastră, cu satele ei Păuca, Bogatu Român, Presaca și Broșteni, înseamnă peste 700 de ani de istorie. Fiecare colț din satele noastre poartă o poveste, pe care o scriem acum noi și, peste ani, vor continua să o scrie copiii copiilor noștri. Închei cu speranța că sărbătoarea noastră va reuși să realizeze ceea ce ne-am propus de la prima ediție: să sudeze comunitatea noastră și să îi țină aproape pe toți cei care își au originile în satele comunei Păuca. Vă mulțumesc tuturor celor care ne veți onora cu prezența la aceste manifestări și sper să ne revedem cu drag, în fiecare an, pentru a sărbători împreună fiecare pagină pe care o mai scriem în istoria Comunei Păuca. Să ne dea Dumnezeu putere și sănătate tuturor, astfel încât să ne putem duce misiunile pe care le avem de îndeplinit!”, a spus Niculae Dancu, primarul Comunei Păuca.

Sărbătoarea „Fiii satelor Comunei Păuca” este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei Culturale și Dezvoltarea Comunității 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș