29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Șpagă la Spitalul Militar din Sibiu. Vezi cine este medicul!

Știri din Județ

ACTUALIZARE: Pentru medicul Guția Alexandru, acuzat de primire de mită, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile,începând cu data de 04.08.2022, până la data de 02.10.2022. Acesta nu are voie să se deplaseze în incinta Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu şi să nu exercite funcţia de medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu;

Un medic din cadrul Spitalului Militar din Sibiu este acuzat că a pretins, dar și primit diverse atenții de la pacienți. De la bani, alimente și până la servicii de întreținere a spațiului verde.

Publicitate

Conform procurorilor, medicul în vârstă de 69 de ani, ar fi cerut șpagă, în perioada martie 2022 – mai 2022, de la 6 pacienți. Însumate, atențile sunt de aproximativ 1100 lei.

În cursul zilei de astăzi, s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca procurorii să decidă dacă-l vor reține sau dacă este suficientă măsură arestului la domiciliu.

Conform surselor Sibiu Independent, medicul acuzat că a cerut și primit șpagă este Guția Alexandru, Medic medicină internă și hematologie din cadrul Spitalului Militar Sibiu.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

„Prim procuror Ion Veștemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 29.03.2022 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, ca urmare a formulării două denunţuri înregistrate la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Din cercetările efectuate s-au reţinut următoarele:

În fapt, s-a reţinut că în perioada martie 2022 – mai 2022, o persoană de sex masculin în vârstă de 68 de ani, având calitatea de medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 29.03.2022, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe din data de 25.07.2022 cu privire la noi fapte de corupţie.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 01.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspect.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 03.08.2022 s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi a se aprecia asupra măsurilor preventive ce urmează a fi dispuse în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, beneficiind şi de sprijinulI.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu

Publicitate

4 COMENTARII

  1. ,,Șpagă,, ”Mită ,, ziceți cum vreți , dar dacă ar fii aceasta cea mai gravă problemă a problemelor din sistemul nostru de sănătate am fi toți sănătoși și cu analize făcute corect și interpretate corect. Mai mult ca sigur că acest medic făcea consultația consultație ”adică lua lucrurile de la capăt cu analize ,ecograf și tot ce implică un consult atunci când ajungi ”nu de plăcere,, într-o unitate spitalicească de la noi (a se citi din toată țara).

  2. Un medic foarte bun, care lua istoricul medical, îl întorcea pe toate părțile, interpretarea corectă a analizelor medicale, și medicație corespunzătoare, cei tineri aveau șansa de a învăța ceva de la un profesionist, păcat că s-au împiedicat de el!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș