1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EDITORIAL: Rafilo, mergi de ia iod… acasă!

Știri din Județ

În plină criză, datorită evoluției războiului din Ucraina, ministrul Sănătății, acel Rafila, a pus paie pe foc fără motiv. Declarația acestuia, de luni, prin care îndeamnă românii sub 40 de ani să meargă „urgent” la medicul de familie a creat haos. Haos într-un sistem național de sănătate deja depășit.

Că Rafila nu a judecat când a vorbit, este evident. Nu este prima dată când o face. De curând declara pentru un ziar local că nu a auzit de proiectul spitalului de la Sibiu… Acum, același Rafila, probabil îmboldit de cei care au vândut ministerului milioanele de pastile de iod, a pus pe jar populația să își ridice pastilele. Conform Federației Farmaciștilor cam nimeni nu s-a dus până ieri să ridice pastile. Ori cineva trebuia să factureze mai repede ministerului.

Așa că acest ministru Rafila a făcut o declarație. Doar că declarația lui a pus pe jar mulți oameni. Nu doar pe cei sub 40 de ani. Au sărit pensionarii că și ei vor pastile. Dacă tot sunt gratuite. Medicii de familie au fost luați cu asalt cu telefoanele. Iar sistemul național de emitere de rețete gratuite, care oricum este mereu șchiop, normal că, astăzi, a mai luat niște trânte. Din cauza pastilelor de iod. Și normal că rețetele trebuie luate pe hârtie de la medicii de familie, că doar suntem în era digitalizării tipic românești.

Prostia lui Rafila este că a generat un val în rândul populației. Unii au mers sau vor merge zilele astea să își ridice pastilele de iod. Problema este că unii le vor și lua. Deși nu este cazul. Administrarea acestora se face doar în caz de accident nuclear în zonă.

Avem încă o mostră de incapacitate de exercitare a funcției la ministrul Sănătății, Rafila. Poate că este timpul să plece acasă și să ia o pasiltă de iod. Nu de alta, dar poate e o „mama Omida” și are viziuni cu atacuri nucleare. Că de condus ministerul Sănătății a dovedit deja, de prea multe ori, că nu se pricepe.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri