spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Atracții de top în Sibiu, conform Tripadvisor

Știri din Județ

Publicitate

Poate unul din cele mai importante și folosite site-uri internaționale turistice, Tripadvisor, prezintă un top al celor mai atractive locații din Sibiu. Topul este realizat pe baza opiniilor turiștilor care le-au vizitat.

Pe locul 12 Grădina Zoologică Sibiu

zoo

„Nu sunt un fan special al animalelor închise, totuși acest loc se simte mai degrabă ca un parc, este verde și spațios, sunt chiar mai multe lacuri, iar animalele arată bine îngrijite, nu am observat acel comportament tipic de stres, maimuțele se jucau fericite, iar pisicile mari luau un pui de somn leneș, toate arătau bine în regnul animal de aici” – a aprecit un turist belgian.

11. Muzeul locomotivelor cu abur Sibiu

„Deoarece sunt un fan al locomotivelor, acesta este un loc obligatoriu de vizitat pentru mine. La început, am mers acolo cu Taxi, dar șoferul m-a condus în locul greșit. Intru în depozitul de locomotive, dar nu în Muzeu. În sfârșit, îl găsim și stăm acolo peste o oră. În interiorul muzeului, există locomotive cu abur și se păstrează într-un mod bun. Pe lângă locomotive, se văd și alte echipamente și câteva vagoane. Există și o casă rotundă pentru locomotive. Nu este nevoie să plătiți taxa de intrare, dar nu este nici un ghid pentru muzeu. Muzeul este aproape de gara principală din Sibiu, doar ieșiți din gară, mergeți spre stânga și apoi traversați calea ferată, trebuie să o găsiți.” – a apreciat un turist din Hong Kong.

10. Strada Nicolae Bălcescu

„Zonă pietonală frumoasă prin centrul orașului cu arhitectură habsburgică bine conservată. Acesta este orașul în care există o mulțime de ferestre mici în poduri care arată ca „ochi” și această caracteristică poate fi văzută de-a lungul străzii. O mulțime de cafenele și magazine frumoase.” a apreciat un turist din Namibia.

9. Catedrala Evanghelică din Sibiu

WhatsApp Image    at

„Această biserică este unul dintre cele mai importante obiective ale Sibiului. Din exterior este un castel mișto, dar din interior e cam plictisitor. Punctul culminant pentru mine a fost că era un ghid care se plimba pentru a oferi informații oamenilor și puteai să-l întrebi totul. A fost foarte informativ și drăguț și așa am înțeles mai bine biserica.” – a apreciat un turist din Olanda.

8. Muzeul Național Brukenthal

„Am fost captivați de acest muzeu din primul minut. Avea o gamă largă de artefacte, mobilier și artă pe mai multe etaje. Personalul de la biroul de bilete a fost cu adevărat de ajutor și prietenos, deși avea un minim de engleză. Personalul din camere părea să ne urmărească îndeaproape în timp ce ne plimbam, ceea ce a fost puțin deconcertant. Alocați trei ore pentru vizita dumneavoastră” a apreciat un turist din Irlanda de Nord.

7. Piața Mică

foto drona piata mica piata huet   focus sibiu

„Această piață, în inima orașului vechi, este înconjurată de clădiri arcuite, restaurante și baruri. Este locul perfect pentru a bea o cafea și a admira împrejurimile.” a apreciat o turistă din Brazilia.

6. Podul Minciunilor

„Podul este primul pod din fier turnat construit în România și unul dintre cele mai vechi poduri din Europa. Un loc excelent pentru a face poze. Podul are o poveste drăguță în spate și „mincinoșii ar trebui să aibă grijă”.” – a preciat un turist din Qatar.

5. Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime

catedrala ortodoxa

„Din exterior, aceasta este o clădire impresionantă care domină zona. Numai pentru asta, ar merita o vizită – dar interiorul este mai impresionant. Frumos decorată și cu tavane înalte, boltite, aceasta este o biserică mai impresionantă ca orice am văzut în România și merită din plin o vizită. Este un loc incredibil de liniștit și este minunat să stai acolo un moment pentru a contempla unde te afli și pur și simplu să absorbi frumusețea operei de artă.” a apreciat o turistă din Londra, Marea Britanie.

4. Turnul Sfatului

SIBIU TURNUL SFATULUI

„Un turn frumos în mijlocul orașului vechi, cu vederi minunate ale orașului. Urcarea nu este ușoară (scări foarte strâmte și fără deschidere (fără aer condiționat, fără ferestre deschise – deci nu este ușor de respirat). Vederile din vârf sunt grozave, dar sunt prin ferestre mici, dar merită urcarea.” – a apreciat un turist din Statele Unite.

3. Centrul Istoric

„Așa arătau orașele germane până în cel de-al doilea război mondial. Foarte puțin din așa ceva a mai rămas oriunde în Europa. Dacă îți place arhitectura veche, vei fi îndrăgostit de acest oraș.” a apreciat un turist din Danemarca.

2. Muzeul ASTRA

„Astra este un muzeu în aer liber, care prezintă case țărănești tradiționale din toată România. Este nevoie de cel puțin 2-3 ore pentru a vedea totul, deoarece seamănă mai degrabă cu un parc imens, de asemenea, cu un lac în mijloc. Mi-a plăcut enorm, are un farmec calm ciudat. Încercați să obțineți un ghid pentru el, pentru că merită efortul.” – a apreciat un turist din Luxemburg.

1 Piața Mare din Sibiu

sibiu piata mare

„Am remarcat că oamenii din Sibiu sunt foarte prietenoși și de ajutor. Orașul este incredibil de frumos și romantic. Mi-au plăcut florile de peste tot. Am venit acasă în Statele Unite și am încercat să copiez ceea ce am văzut acolo în curtea mea. Aștept cu nerăbdare să mă întorc cândva la Sibiu. Mi-a schimbat percepția despre frumusețe.” – a apreciat o turistă din Statele Unite.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului