14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ample controale în traficul sibian. Consum de alcool, droguri și mașini neconforme

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În perioada 17 – 21 august, în intervalul orar 23:00 – 06:00, polițiștii rutieri sibieni, împreună cu polițiști de ordine publică și specialiști din cadrul R.A.R.Sibiu, au desfășurat ample acțiuni pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor în scopul creșterii gradului de siguranță în trafic.

Dat fiind faptul că starea tehnică a vehiculelor care circulă pe drumurile publice reprezintă unul dintre factorii determinanți în prevenirea producerii evenimentelor rutiere, în perioada amintită, polițiștii sibieni au intensificat controalele pe această linie, acțiunile derulându-se pe raza municipiului Sibiu.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost controlate 110 autovehicule, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale.

În ceea ce privește infracțiunile constatate, este vorba despre două infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive, conducători auto sibieni în vârstă de 21, respectiv 27 de ani și două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, un conducător auto în vârstă de 19 ani, din Sadu, depistat cu o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Slimnic, depistat cu o alcoolemiei de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din punct de vedere contravențional, abaterile constatate au fost în mare parte defecțiunile tehnice (9), modificările aduse sistemelor de evacuare (18), lipsa ITP (2), instalații de iluminare neconforme (15), anvelope neconforme (9) și altele (18).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri