6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Zona Metropolitană Sibiu ajunge în faza de negocieri pe proiect

Știri din Județ

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat astăzi în ședința de Consiliu Local că Primăria a conceput un proiect de statut pentru Zona Metropolitană Sibiu. Până acum Sibiul nu a dorit să adere la Zona Metropolitană Sibiu creată de primari din jurul municipiului pe motiv că nu exista o lege care să reglementeze aceste zone. Acum există două proiecte la Primărie: cea a consilierilor PNL, depusă mai demult, și cea făcută de Primărie.

„Noi am venit cu o contrapropunere, urmare a apariției legii. Deci, cred că la sfârșitul lunii viitoare s-ar putea intra, dar nu vă pot garanta. O lună, două. Bineînțeles, sunt de adoptat, după aceea actele necesare, dar pentru a intra în CL, cred că maximum două luni este posibil” a răspuns Fodor la interpelarea consilierului local USR, Ioan Plesciuc pe această temă.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, consilierii PNL și cei FDGR vor trebui să găsească prin negocieri o soluție comună, pentru a anu avea două structuri Zona Metropolitană Sibiu.

Reamintim că din anul 2016 mai mulți primari din localități vecine Sibiului au demarat un proiect de a crea o Asociație de Dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu. În anul 2021, primarii din localitățile Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică și Roșia au înființat o structură cu denumirea Zona Metropolitană Sibiu. Anul acesta s-au alăturat noii structuri localitățile Sadu, Poplaca și Ocna Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri