1.2 C
Sibiu
luni, 05 decembrie, 2022

Șpagă la Finanțe! O angajată din Sibiu cerea bani pentru “îndrumări”

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

O angajată din Sibiu, cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, este acuzată de luare de mită.

Aceasta este acuzată de cinci fapte de luate de mită, suma fiind cuprinsă între 100 și 720 de lei, în funcție de complexitatea “îndrumării” în completarea anumitor acte. Faptele s-au petrecut în perioada mai-iunie 2022.

Redăm mai jos comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu:

“Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de înlocuitor al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 24.05.2022, lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În fapt s-a reținut că în perioada lunilor mai-iunie 2022, suspecta, funcționar public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, a săvârşit un număr de 5 infracţiuni de luare de mită, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impunea a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venit şi înregistrarea acestor declarații,activităţi pentru îndeplinirea cărora nu este stabilită vreo taxă suplimentară, de remiterea unor sume de bani cuprinse între 100 şi 720 lei.

Astfel, în urma cercetării faptei sesizate iniţial şi, de asemenea, în urma punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică autorizate în prezenta cauză penală, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 25.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale urmăririi penale pentru comiterea de către funcționarul public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu a 5 infracţiuni de luare de mită şisăvârşirea a 4 infracţiuni de dare de mită de către un număr de 4 persoane care s-au adresat Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu pentru întocmirea declarațiilor de venit.

În cursul zilei au fost efectuate 5 percheziţiidomiciliare, din care una la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu. Urmează ca procurorul de caz, după finalizarea audierilor aflate în curs de desfăşurare la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive în cauză.”

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri