12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sibiu Guitar Meeting- cel mai mare eveniment dedicat chitariştilor din toată ţara

Știri din Județ

Sibiu Guitar Meeting – cel mai mare eveniment dedicat chitariştilor din toată ţara – va începe vineri şi se va desfăşura timp de 3 zile la Muzeul ASTRA şi în Piaţa Mică.

”Începând de vineri, 9 septembrie, Sibiul găzduieşte din nou cel mai mare eveniment de întâlnire a chitariştilor din toată ţara – Sibiu Guitar Meeting. Timp de 3 zile, cele 2 locaţii ale festivalului – Muzeul ASTRA şi Piaţa Mică – vor vibra prin zeci de concerte live, cântări de chitară şi un program bogat de activităţi pentru publicul larg”, informează organizatorii.

Sâmbătă, 10 septembrie, este programat în Muzeul ASTRA marele Concert manifest, începând cu ora 17,00. Sute de chitarişti veniţi din peste 30 de oraşe vor fi vedetele unui adevărat show de 3 ore.

”Aceştia s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în acelaşi timp un playlist format din 18 piese folk-rock româneşti şi internaţionale, acompaniaţi de mari artişti invitaţi pe scenă: Adrian Despot de la Viţa de Vie va cânta ‘Praf de stele’, Emeric Imre ne aduce ‘Nebun de alb’, Mircea Vintilă – ‘Vinovaţii fără vină’ de Pasărea Colibri, Ştefan Boldijar de la Semnal M va evoca nostalgia prin piesele ‘La fereastra ta’ şi ‘Primăvara Românească’, iar Paul Radu îi va acompania pe chitarişti pe cele două piese Antract – ‘Trebuie să crezi’ şi ‘Iubirea’ ”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În plus, ediţia a VIII-a a Sibiu Guitar Meeting aduce pe scenă, în concerte live, mai mulţi artişti şi trupe ca niciodată, anunţă organizatorii.

Trooper şi Semnal M au pregătit adevărate show-uri rock la finalul zilei de vineri, începând cu ora 20,00, cei de la Viţa de Vie revin pe scena de pe lac cu un mult-aşteptat concert pentru publicul sibian – sâmbătă, de la ora 21,00, iar artiştii folk Mircea Vintilă şi Emeric Imre & Marius Roje au pregătit două concerte de zi, de la ora 14,00, la scena din zona Târgului de ţară. Seria concertelor mari se încheie cu trupa Antract – duminică, 11 septembrie, ora 21,00, în cea de-a doua locaţie a evenimentului, Piaţa Mică.

Totodată, Sibiu Guitar Meeting invită sibienii să descopere noi talente ale muzicii folk şi rock din România, în cadrul seriei de concerte Young Revolution. Vineri, 9 septembrie, începând cu ora 17,00, vor urca pe scena din Muzeul ASTRA trupe care au debutat în cadrul ediţiilor anterioare Guitar Meeting şi care au evoluat odată cu festivalul.

De asemenea, în zona Born to Play de la Etno Tehno Parc vor fi găzduite o serie de ateliere de muzică, îndemânare şi creaţie: Clasa 0 de Chitară la Şcoala Veche din Ticera pe grupe de vârstă, Atelier de testare instrumente, Atelier percuţie, Ateliere de creaţie, Vânătoare de comori, Jocuri ritmice, Pictură pe şevalet, Confecţionarea de jucării din lemn, dar şi spaţii de Face painting şi Henna Tattoo.

Activităţile din zona Born to Play se vor desfăşura vineri, între orele 16,00 – 18,00, sâmbătă, de la 11,00 la 17,00 şi duminică, între orele 11,00 şi 16,00.

Zona Târgului de ţară este dedicată publicului larg, fiind potrivită pentru activităţi creative şi de relaxare: Guitar Art Craft, expoziţia de chitare recondiţionate Guitar After Life, Atelier Flower Sounds, Expoziţie cu vânzare handmade, Treasure Hunt organizat de Cetatea Roşie Sibiu, dar şi zone de relaxare, Food Court, Photobooth, Manufactura de print (printare sacoşe de pânză şi tricouri), Creative Wardrobe (pictură pe haine), Book Corner Cărtureşti şi Tatuaje temporare cu Jagua.

În final, sâmbătă, de la ora 12,00, este programat masterclass-ul Indiero On Tour, un workshop gratuit despre industria muzicală.

Accesul în zona de festival din Muzeul ASTRA se face prin achiziţionarea în ziua evenimentului a unui bilet de acces în muzeu sau prin prezentarea unui abonament. Biletele pot fi achiziţionate online de pe muzeulastra.ro/bilete-abonamente şi fizic de la casieria principală a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, poarta I, Pavilion Muzeal Multicultural.

În Piaţa Mică, accesul este liber.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Play, fiind cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi AFCN.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri