14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

PSD SIBIU: Anul școlar a început astăzi, în Poiana Sibiului (CP)

Știri din Județ

Biroul de presă al PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

„Copiii din Poiana Sibiului care învață la Școala Gimnazială „Ioan Ban-Dascălu” din localitate au început noul an școlar astăzi.

În 10 martie, primarul comunei Poiana Sibiului, Adrian Iovi, împreună cu deputatul Bogdan Trif, a fost în audiență la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și la ministrul secretar de stat Ionel Florian Lixandru, din cadrul aceluiași minister, pentru a solicita modificarea Ordinului de ministru nr. 5.549/2021, care nu mai prevedea posibilitatea modificării structurii anului școlar în funcție de specificul zonei și al unității de învățământ. Ordinul de ministru a fost modificat și completat cu doleanțele mărginenilor.

Încă din 1970, în Mărginimea Sibiului, în comunele Poiana, Jina și Tilișca, structura anului școlar a fost adaptată ținând cont de perioada de transhumanță, astfel încât să se preîntâmpine abandonul școlar.În 25 august, deputatul Bogdan Trif și inspectorul școlar general Emilian Novac au avut o întâlnire, în Poiana Sibiului, cu primarul Adrian Iovi și directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Ban-Dascălu”. Aceștia din urmă au solicitat începerea anului școlar în data de 12 septembrie 2022. Cererea le-a fost aprobată, astfel încât toți copiii au șansa la educație.Succes tuturor elevilor, în noul an școlar!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri