12.3 C
Sibiu
duminică, 28 mai, 2023

Tradițiile și obiceiurile Avrigului, prezentate în Franța

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Avrigul este reprezentat zilele acestea în Franța, la Festivalul Cartofului din Pleouc sur Lie. Din delegația care reprezintă orașul nostru, fac parte angajați ai Primăriei Avrig, fermieri și producători din Țara Oltului și Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului.

„Ne aflăm la sfârșitul unei săptămâni încărcate, care pentru ansamblul nostru a insemnat nouă spectacole susținute în localităti diferite din Bretania, patru spectacole la centre de bătrâni și cinci spectacole în cadrul Festivalului Cartofului din Pleouc sur Lie. Am fost felicitați pentru modul in care reușim sa ne păstrăm tradițiile.”, au spus reprezentanții Ansamblului Folcloric Purtata Avrigului.

La Festivalul Cartofului din Pleouc sur Lie, România a avut un stand cu produse tradiționale, la care s-au aflat cultivatori de cartofi din Țara Oltului, lucrători sociali din cadrul Primăriei Avrig, consilerul local Sanda Grigoraș și primarul comunei Arpașu de Jos, Constantin Văcariu.

În cursul vizitei în Franța, delegația a avut și două întâlniri de lucru la primării din Bretania, unde s-a discutat despre importanța conservării identității naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri