11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Pompierul Anului la Sibiu – curaj și devotament, în aproape 15 ani de activitate

Știri din Județ

Distincția „Pompierul Anului” i-a fost oferită anul acesta domnului Plt. adj. Dobrin Marius pentru modul în care și-a îndeplinit misiunile, pentru profesionalismul și devotamentul care l-a demonstrat pe parcursul acestui an și nu numai. Face parte din colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu de aproape 15 ani, iar în prezent este comandant de echipaj și alpinist de intervenție în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu.

ISU SIBIU aduce în atenția publicului câteva dintre cele mai solicitante și recente intervenții la care plt. adj. Dobrin Marius a participat și s-a remarcat prin curaj și profesionalism:

  • -Subofițerul, era comandant de echipaj pe o autospecială de stingere și alături de colegii săi erau în drum spre unitate, întorcându-se de la o intervenție. Au fost anunțați că un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case. Întâmplător echipajul era aproape de adresa indicată și au pornit de urgență spre locul incendiului. Fiind primul echipaj ajuns, plt. adj. Dobrin Marius, împreună cu un coleg au intrat în casă pentru a verifica dacă sunt victime. Proprietarul casei era în stare de șoc, acesta fiind evacuat de cei doi și predat echipajului SMURD.
  • -În luna iunie, subofițerul era de serviciu la Punctul de Lucru din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu. Auzea pe stație că în localitatea Tălmaciu a izbucnit un incendiu puternic la o pensiune și că exista posibilitatea de a exista victime. Colegii pompieri de la fața locului au solicitat întăriri pentru că întreaga pensiune ardea generalizat. Plt. adj. Dobrin a ajuns la locul incendiului și a fost responsabil de partea din spate a pensiunii, care era foarte dificilă și necesita stingere din interior. După ce s-a făcut dispozitivul de intervenție, subofițerul alături de alți colegi au intrat în interior și au început să stingă incendiul. A fost nevoie de mult curaj și promptitudine pentru a lua aceasta decizie de a acționa din interior.
  • -Cea mai recentă intervenție la care a participat plt. adj. Dobrin Marius, a dus la salvarea unui bărbat a cărui viață atârna de o sfoară. Un alpinist utilitar lucra în exterior la etajul 4 al unui imobil. Acestuia i s-a făcut rău și s-a dezechilibrat, rămânând agățat cu piciorul de sfoara care trebuia să îi asigure de fapt stabilitatea la înălțime. Ajuns la locul intervenției plt. adj. Dobrin Marius, împreună cu un alt coleg alpinist de intervenție, au constatat că nu pot amplasa lângă imobil autospeciala de salvare la înălțime, drept urmare era nevoie să urce până la victimă. Întrucât era nevoie de o intervenție rapidă, pentru că persoana avea nevoie de îngrijiri medicale, s-a încercat pătrunderea pe cea mai apropiată fereastră însă nu a fost posibil. În final, pompierul a făcut o salvare în coardă: s-a legat de balustrada de pe acoperiș, colegul său îl asigura și astfel a coborât până la victimă, a folosit triunghiul de salvare și apoi l-a coborât la sol în siguranță.
  • „Curajul de care a dat dovadă plt. adj. Dobrin Marius în fiecare intervenție dificilă la care a luat parte, dar și seriozitatea și interesul manifestat în îndeplinirea atribuțiilor și misiunilor încredințate au dus la rezultate foarte bune, fapt ce ne face să fim mândri că este colegul nostru și că face parte din echipa pompierilor ISU Sibiu.” transmit reprezentanții ISU SIBIU
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri