spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Odată cu toamna, cad frunze și directori

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul Brukenthal din Sibiu a rămas fără directorul Sabin Luca. Acesta a „a domnit” ani buni peste unul dintre cele mai importante muzee din România.

Conform perioadei din mandatul de director, Sabin Luca a fost director până ieri, 18 septembrie 2022. Acesta a depus un nou proiect managerial însă nu a luat nota de trecere.

Ministerul Culturii a emis ordinul nr 819/19.09. 2022, care prevede că începând cu data de 19. 09. 2022 conducerea interimatului Muzeului National Brukenthal va fi asigurată de dl. dr. Alexandru Constantin CHITUȚĂ.

Noul director interimar al Muzeul Brukenthal este bine cunoscut în mediul sibian, fiind organizatorul multor expoziții și evenimente de artă, la care au participat oameni importanți ai României, fie ei oameni de afaceri, colecționari sau politicieni.

“ Este o numire interimară. În urma încheierii mandatului în data de 18 Septembrie a domnului profesor Sabin Adrian Luca, în urma încheierii mandatului de manager, dânsul va avea evaluarea pentru un nou proiect care l-a depus în vara acestui an, iar Ministerul Culturii a decis ca începând cu data de 19 Septembrie, coducerea Muzeului Național Brukenthal (conducerea interimară) să îmi fie alocată mie. Voi încerca împreună cu colegii mei cu care am avut astăzi diferite ședințe să continuăm munca începută și să luam cele mai bune măsuri pe care le putem lua în momentul de față pentru Muzeul Național Brukenthal, măsuri care în decursul timpului vor fi anunțate” – a declarat Alexandru Chituță

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri